Cumhuriyet 100 Yaşında!

Cumhuriyet’in ilan edilmesinin 100. yıl dönümünü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutladık.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

4/A ve 4/B sınıfı öğretmenlerinin öncülüğünde hazırlanan kutlama programı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başladı. Programda önce günün anlam ve önemini vurgulayan konuşma yapıldı, ardından şiirler okundu.

3/B sınıfı “Biz Türk Genciyiz” adlı gösteriyi sunarlarken 4/A sınıfı “Türkiye’m” adlı gösteriyi, 4/B sınıfı ise “Şanlı Bayrağım” adlı gösteriyi sundular. Programımız daha sonra 4/A ve 4/B sınıflarının ortak olarak hazırladığı “Atatürk Çocukları” adlı gösteri ile devam etti.

Kutlama programının son bölümünde okulumuzda ve ilçe genelinde düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler okul müdürü Vedat KOÇ tarafından tebrik edilerek madalyaları takdim edildi. Hem okul hem ilçe birincisi 2/A sınıfından Aysima Hiranur ASLAN olurken 4/A sınıfından Berat Enes YILDIRIM okulumuzda ikinci ilçede ise üçüncü, Öykü Nil ÖZYÖN ise okulumuzda üçüncü oldular. İlçede derece yapan öğrencilerimizin hediyeleri ilçe programında Sarıkamış Kaymakamı Enis ASLANTATAR tarafından verildi.

“Cumhuriyetin 100.Yılı Sarıkamış Satranç Turnuvası” kapsamında “2016-2017 doğumlular” kategorisinde 2/A sınıfından Mustafa Miraç AKTÜRK ikinci olurken, 1/B sınıfından Ahmet Efe KOYUN dördüncü oldu. “2014-2015 doğumlular” kategorisinde 3/B sınıfından Sami Yusuf KARATAŞ ise beşinci oldu. Öğrencilerimizin madalyaları ve kupaları okul müdürüz Vedat KOÇ tarafından verildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Sarıkamış Fevzi Çakmak İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)