Cumhuriyet'in Renkleri Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı!

Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni gerçekleştirildi.

Tarihte eşi görülmemiş bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkarak gücünü tüm dünyaya kanıtlayan Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk, Türk Ordusu ve milli mücadele kahramanlarının sosyal ve siyasi alandaki sayısız başarılarılarının ardından 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet rejiminin bu yıl 99. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı. 

2/A sınıf öğretmeni Burcu KARACA ve 2/B sınıf öğretmeni Nur HELVA'nın düzenlediği; okul müdürümüz Vedat KOÇ, müdür yardımcımız Güven POLAT, sınıf öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programı 2/A sınıfı öğrencisi Mina KARAKAYA, 2/B sınıfı öğrencisi Hira Berfin ARİFOĞULLARI tarafından sunuldu. Kutlama programında 2/B sınıfı öğrencilerinden Nurten Cemre KARAKOÇ'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Sıraç Ali CENGİZ ve Süleyman CENGİZ 2/A sınıfından İkra Nur KILIÇASLAN, ELİF İRTÜRK tarafından Cumhuriyet şiirleri okundu. 

Kurtuluş mücadelesinin ardından zaferle çıkılarak kurulan Cumhuriyet rejiminin ilan ediliş süreci 2/A sınıfı öğrencilerinden Tolgahan Abdullah BAKAR tarafından okundu ve takıben 2/A sınıfı öğrencilerinin düzenlediği ''Cumhuriyeti Nasıl Kurduk?'' adlı oratoryo gösterisi ilgiyle izlendi. 2/B sınıfının ''Dalga Dalga Bayrağım'' adlı şarkıyla düzenledikleri coşkulu bayrak gösterisinin ardından program sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Sarıkamış Fevzi Çakmak İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)