Daha Temiz ve Daha Yeşil Yaşam

Resmî Gazete’de yayımlanan genelge ile 5 Haziran’ı içine alan hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca duyurulacak bir temayla her yıl “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanacaktır.

Bu yılki tema “Daha Temiz Daha Yeşil Yaşam” dır. Sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek artması, ülkemizde Dünya Çevre Günü kutlamalarının  "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanması ve yaygınlaştırılması sebebiyle ve çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak, doğaya daha duyarlı bireyler kazandırmak ve halkımızı bilinçlendirmek üzere, sıfır atık anlayışına uygun daha temiz ve  daha yeşil yaşam vurgusuyla okulumuz öğrencileri okul ve çevresinden başlamak üzere, Taşköprü belde genelinde çevre temizliği yapmışlardır.

 Sıfır atık anlayışına uygun olarak, geri dönüşüm çalışmalarına yer verip eski tişörtlerinden çanta yapımı etkinliği gerçekleştirerek “Sıfır Atık” prensibini geri dönüşüm ile çanta yapımında da göstermiş olmuşlardır. Yine bu kapsamda eski buzdolabı magnetlerini kumaş boyası ve vernik uygulaması ile sıfır atik- geri dönüşüm kapsamında değerlendiren öğrencilerimiz, Temel Tekstil Uygulamaları Atölyesi dersinde atık kalan kuka iplikleri kullanarak dokuma öğrenim biriminde pano uygulaması yapmışlardır. Etkinliğe katılan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Çiftlikköy Aksa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)