Değerler Eğitiminde Şubat Ayı

Okulumuzun değerler eğitimi kapsamında öğrencilere sunduğu Şubat Ayı konumuz :SORUMLULUK

Beden Eğitimi öğretmenimiz İbrahim AĞIM  ve öğrencilerinin üzerinde durduğu sorumluluk konulu pano çalışmasını sizlerle paylaşmaktayız.Peki sizce de sorumluluk nedir?

Sorumluluk, kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesidir."Sorumluluk kişinin kendi davranışlarının veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesidir." (TDK)

Sorumluluk sahibi insan: Başkalarının haklarına saygı gösteren, kendi davranışlarının sonucunu kabullenen; kendi üzerine düşen görevleri zamanında, en iyi şekilde yerine getirendir.Sorumsuz insan; başkaları tarafından güdülen, toplum tarafından sevilmeyen, üzerine düşen görevleri gerektiği gibi yapmayan, sosyal yönü zayıf insandır.Sorumluluk sahibi olmak; sağlam karakter sahibi insanların en önemli özelliklerindendir.Sorumluluk, doğuştan sahip olunan bir duygu değil, sonradan kazanılan bir beceri, öğretilen ve yapılması istenilen görevlerdir.Sorumluluk bilinci çocuğa ailede verilir; yaşadığı çevrede gelişir. Çocuğa küçük yaşlarda verilen sorumluluk; beceri ve davranış alışkanlığı kazandırmaya yöneliktir. İleriki yaşlarda verilen sorumluluk görevleridir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Sarıkamış İnkaya İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)