Deprem, Yangın ve Personel Tahliye Tatbikatı. .

Dereköy İlk ve Ortaokulunda Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle personel tahlili, deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Hisarcık Belediyesi ile

okul idaresi işbirliğinde düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı öncesi öğrencilere İtfaiye Müdürlüğü tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu.

Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni Hamza KAYA tarafından öğrencilere, deprem sırasında nelerin yapılması gerektiği ve ilk yardım konularında tatbikat öncesinde bilgilendirme yapıldı. Sivil Savunma Eğitiminin ardından öğrencilerin okullarına girmesiyle birlikte, Hisarcık Belediye İtfaiyesi sirenlerini çalarak tatbikatı başlattı. Öğrenciler acil durumlarda çıkacakları merdivenlerden ve acil kapılardan bu şekilde okulun üç farklı çıkış noktasından dışarı çıkarak okul bahçesine toplandı. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler,5.sınıf öğrencisi Mustafa AKAR'ın  itfaiye personeli tarafından okul penceresinden kurtarılmasını merak ve dikkatle izlediler. Tatbikat, yangın söndürme çalışmasıyla sona erdi.

Görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Ali Osman KILIÇ, 'Sivil Savunma Haftası dolayısıyla yapmış olduğumuz eğitim ve tatbikatlar sayesinde, öğrencilerimize deprem ve yangında nelerin yapılması gerekliliği konusunda Hisarcık Belediyesi İtfaiye ekibi ve Okulumuz Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmenimiz Hamza KAYA uygulamalı olarak eğitim verdi.Hisarcık Belediyesi İtfaiye ekibine ve Hamza KAYA öğretmenimize teşekkür ederiz.' dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)