Dilimizin Zenginlikleri Projesi Etkinlik Sergisi

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.

Değerli Velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin” başlatıldığını açıkladı.

Biz de Ayyıldız İlkokulu olarak "Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ne” katılım sağlayacağız. Proje kapsamında uygulayacağımız etkinliklerimiz bütün sınıf kademelerinde uygulanmaya başlamıştır.

 Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin çeşitli kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir. 

Bu kapsamda okulumuzda 4/E sınıfımızın hazırladığı sergi, gezenler tarafından büyük beğeni topladı. Emeği geçen sınıfımıza ve Mehmet ÇEVİK öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Merkez Ayyıldız İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)