Dilimizin Zenginlikleri Projesi - Safahat Okumaları Serisi - 3

Bu medeniyet diliyle bir kültür üretmek zorundayız. Dilimiz canlı, genişliyor, büyüyor. Dilimizin tek ihtiyacı, onun kıymetini bilecek insanlar ve kurumlar. Biz dilimize gereken önemi vermezsek, başkalarından bu hassasiyeti göstermesini bekleyemeyiz. Sosyal mecralarda, televizyon ekranlarında, öğrencilerimizin kendi aralarında Türkçenin kıymetine ve zenginliğine mutlaka başvurmalı, bu anlamda bir çoraklığın oluşmasına da asla müsaade etmemeliyiz.

   Yusuf TEKİN

Milli Eğitim Bakanı 

Merkezinde sözlük okuma etkinlikleri olan “Dilimizin Zenginlikleri” projesi, aile buluşmaları, etkileşimli kitap okumaları ile çeşitlendirilmektedir. Uzmanların davet edildiği, şiirler seçilerek çocuklarımıza seçilmiş beyitlerin ezberletildiği, Türk klasiklerinin okunduğu proje aracılığıyla kültürüne sahip çıkan, dil hassasiyeti olan nesiller yetiştirmek hedeflenmektedir. Bu proje kapsamında dört dil becerisine yönelik olarak deneme, öykü ve benzeri yazılar üretilecek, videolar hazırlanacak; dijital platformlarda, afiş yarışmalarında Türkçe en güzel haliyle kullanılacaktır.

Bu proje süresince öğrenciler tasarımlar yapacak, özgün sözcük yazma yarışmaları organize edilecektir. Çocuklarımızın ilgisini çekecek, bu alana yöneltecek bir dizi etkinlik hayatımızda olacaktır. Yapılacak faaliyetlerle öğrencilerimizin kelime haznesini ve kavram bilgisini geliştirmek hedeflenmektedir. Bu bağlamda özellikle belirli yaş gruplarında faaliyetlerin tümü sözlük okuma etkinlikleriyle eş güdümlü devam edecektir. Projemizin adında da vurgulandığı gibi dilimizin zenginliklerinin tamamını kucaklayan bir anlayışla Türkçemize hep birlikte sahip çıkılacaktır.

Bir Gece

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Nevşehir Gülşehir Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)