''Dilimizin Zenginlikleri Projesi''nde Ocak Ayı Faaliyetlerimiz. . .

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz bünyesinde ocak ayında;

   Sınıf öğretmenleri tarafından sınıflarda “Anlamını Bul Etkinliği” akıllı tahta aracılığıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlik ile öğrenciler, eserin içeriğini anlama ve yorumlama yeteneklerini geliştirmeye teşvik edildi. 

   Tüm sınıflarda “Hatırlatmaca Etkinliği” çerçevesinde belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bulmaca çözme çalışmaları yapıldı.

   Okulumuz bünyesinde ‘’Dede Korkut Hikayeleri Eserinden Alınan Anahtar Kelimelerle Öğrencilere Hikâye Yazma Çalışması’’ yapıldı. Böylece öğrenciler dil zenginliğini kendi ifadeleriyle kullanma yeteneklerini geliştirdiler. Sınıf birincilerine başarı belgeleri Karne Günü Bayrak Töreninde takdim edildi.

   İlimiz genelinde düzenlenen ''Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Hikaye Yazma Yarışması'' okulumuz öğrencilerine duyurulmuştur. Okulumuz bünyesinde yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerimizin hikayeleri, Eser ve Yayın İnceleme Komisyonumuz tarafından değerlendirilmiştir. 3/C Sınıfı Öğrencisi Ceyda KIYAK’ın ‘’İyilik Eden İyilik Bulur’’ adlı hikayesi okul birincisi olarak seçilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir. Öğrencimiz hikayesiyle ilkokullar bazında ilçede de birinci seçilmiş ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa KILIÇGİL makamında öğrencimize hediyesini vermiştir.  Okulda ve de ilçede birinci olan öğrencimizin ödülü, okulumuzda Karne Günü Bayrak Töreninde takdim edilmiştir.

   Bu projedeki etkinliklerin gerçekleşmesinde görev alan değerli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Pursaklar Yıldırım Beyazıt İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)