Diş Florür Uygulaması Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından (Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezi, Gölbaşı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi) okulumuz Anasınıfı, 1. Sınıf, 2. Sınıf ve 3. Sınıf öğrencilerimize uzman diş hekimleri işbirliğiyle diş taraması ve dişlere flüorür vernik uygulaması yapılmaya başlandı. Ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çeken diş hekimleri, anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilere ağız bakımının önemi, diş fırçalama teknikleri, diş çürükleri ve tedavisi, diş çürüklerinin yol açtığı hastalıklar konularında bilgiler verdi. Bu sağlık çalışması sonrasında öğretmenlerimiz de kendi sınıflarında ağız ve diş sağlığı ile ilgili paylaşımlarda bulundular.

Ağız ve diş sağlığı konusunda çocuklar küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmelidir. Çocuklarımızın sağlıklı dişlere, sağlıklı gülüşlere sahip olması için rutin ağız ve diş sağlığı kontrollerinin okulumuzda yapılması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, o yüzden onları başta ağız ve diş sağlığı olmak üzere tüm konularda küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirmeliyiz.

Bu sağlık taramasında katkısı olan diş hekimlerine, uygulamada kolaylık olması için emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Gölbaşı Gündüz Alp İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)