Diyabet ve Ekran Bağımlılığı İle İlgili Eğitim Verildi

        Okulumuzda ekran bağımlılığı ve diyabet konularıyla ilgili 4. sınıf öğrencilerimize seminer verildi. Seminerde bağımlılık çeşitleri hakkında slayt gösterisi  ve video gösterimi yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünden gelen eğitmenler ders verici örneklerle öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Diyabet gün geçtikçe daha da önem arzeden bir hastalık haline gelmiştir.

Biz de öğrencilemizle erken tanının ve diyabet hakkında bilinçlenmenin önemini konuştuk, izletilen slayt ve videolarla bilgilerimizi pekiştirdik. Araştırmalar uzun saatler boyunca ekran başında kalmanın sağlık üzerinde, özellikle de ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteriyor. Ayrıca ekran bağımlılığı artık madde bağımlılığı gibi bir bağımlık olarak kabul ediliyor.Peki, ekran bağımlılığından kurtulmak için neler yapılabilir?

Ekran kullanma süresi için bir sınır koymak, sosyal medyayı ve bu uygulamalardan gelen bildirimleri sadece belirlediğiniz bir zaman aralığında kontrol etmek, keyif aldığınız farklı etkinliklere yönelmek ve hobi edinmek de ekran bağımlılığıyla mücadele etme konusunda yardımcı olabilir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)