Dögm Evliya Çelebi Programı “sükutun Sesi” Projesi Erzurum’da!

            DÖGM EVLİYA ÇELEBİ PROGRAMI “SÜKUTUN SESİ” PROJESİ ERZURUM’DA!

            Projemizin ikinci etabında; on bir kız öğrencimiz, okul müdürümüz Azem EKMEKCİ ve proje koordinatörü Arzu Lale KINDIĞILI eşliğinde Erzurum’a gitmişlerdir. Ev sahibi ve proje paydaş okulu Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhsin Ziya GÖKALP, Müdür Başyardımcısı Hakkı KILINBOZ, Müdür yardımcıları Mahmut YILMAZ, Şaban TATAR ve proje faaliyetlerine eşlik eden müdür yardımcısı Vildan Danşık KOÇ,  iHL Meslek Dersleri Öğretmeni Vildan Altay ve öğrenciler tarafından sıcak bir karşılanmadan sonra proje ekibi Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah YAVİLİOĞLU’nu ziyaret ederek kendisine program ve proje hakkında bilgi verilmiştir. Öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Yavilioğlu,  okul müdürümüz Azem EKMEKCİ’ye plaket hediye etmiştir.

                DÖGM Eğitim Uzmanı  Fatimetüzzehra Kurt; beş gün devam eden proje etkinliklerinin ikinci ve üçüncü gününde faaliyetlere eşlik etmiştir.

                Öğrencilerimiz, bölgenin tarihi, doğal ve kültürel varlığını temsil eden Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin örneklerinden olan Yakutiye Medresesi, Lala Paşa Camii, Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Yedigöller, Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi, Palandöken’i gezmişlerdir. Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ziyaret etmiş ve Aziziye AİHL Okul Tasavvuf Musikisi Korosu konserine katılarak şehrin önde gelen islam alimlerinden Alvarlı Efe Hazretleri’nin gazellerininin de seslendirildiği eserleri dinlemişlerdir.

                Atatürk Üniversitei Biyoçeşitlilik Müzesi ziyaretinden sonra Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Demir Aydın ile sohbet etme şansı bulan öğrencilerimiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Hüseyin Kaplan ile akademik gelişmelerine katkı sağlayacak bir röportaj gerçekleştirdiler.

                Öğrencilerimiz Ankara’ya dönüşlerinde tren yolculuğu yaparak farklı bir tecrübe de edinmişlerdir.

                Başarı, keyif ve hedeflenilen kazanımların edinilmesi ile proje tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin sosyal, akademik, kültürel ve manevi gelişimlerine oldukça büyük katkı sağlayan yerli Erasmus niteliğindeki projenin hayata geçirilmesi, desteklenmesi ve uygulanmasında önderlik eden Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne, harika evsahipliği için Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi ekibine ve emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Proje çıktılarımız için :

NURTEN UŞAN AİHL PODCAST

https://podcasters.spotify.com/pod/show/sertu-akduman/episodes/DGM-EVLYA-ELEB-SKTUN-SES-PROJES-e2l5eb7

SÜKUTUN SESİ E-KİTAP

            https://online.fliphtml5.com/yolnn/znip/

 

SÜKÜTUN SESİ RÖPORTAJLAR BÖLÜMÜ

SÜKÜTUN SESİ FAALİYETLERİ

https://youtu.be/vMe7eO3TM74

ÖN-SON TEST ANKET ANALİZİ

https://youtu.be/9UcGebqRCKs

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Nurten Uşan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)