Down Sendromlularımızı Unutmadık

2012 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından kutlanan "Down Sendromlular" günü için, Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü gerçekleştirdiği etkinliklerle önemli bir farkındalık oluşturmuştur. 

21 Mart 2024 Perşembe günü öğretmenlerimiz Ayşe CEYLAN ve Yurdagül ÇOBAN rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından, Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla, okul girişinde günün anlam ve önemine ilişkin pano hazırlanarak tüm öğrenci ve personelin dikkatine sunulmuştur. 

 

Teneffüslerde tüm okula herkesin duyabileceği şekilde down sendromunu konu alan şarkılar dinletilmiş, Çocuk Gelişimi bölüm öğrencilerimizin tümü, önceden hazırladıkları el figürünü rozet olarak takıp, farkındalık çalışmasına katkı sağlamışlardır.

 

Öğrencilerimiz Havvali  Nur ZENGİN, Ceylin İrem ERBİL tarafından down sendromluların özelliklerini, karşılaştıkları zorlukları, eğitimlerini ve sosyal hayata katılımlarını konu alan yazı, bilgi, resim ve afişlerden oluşan panolar hazırlanıp, okulumuzun en işlek kısımlarına yerleştirilmiştir. 

 

Etkinlik hazırlığına katkı sağlayan Çocuk Gelişimi bölüm öğrencilerine ve öğretmenlerine oluşturdukları farkındalıktan dolayı teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Merkez Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)