"Dream And Desıgn" Etwinning Projesi

Okulumuz öğretmenlerinden Sosyal Bilgiler öğretmeni Ayşegül ÇAM'ın proje ortağı olarak yer aldığı uluslararası eTwinning projesi için çalışmalar başladı. "DREAM AND DESIGN" Hayal et ve tasarla adlı bu projede Türkiye'nin çeşitli illerinden 8 Türk ortak ve Ürdün'den de 1'i kurucu olmak üzere 2 ortak yer alıyor.

Projedeki amacımız öğrencilerin web2 araçlarını kullanarak araştırmalarını sunmaları ve Tinkercad programı ile verilen konuya uygun 3 boyutlu modeller tasarlamalarıdır. Bu proje ile öğrenciler günlük hayattan çeşitli konularda derinlemesine araştırmalar yaparak öğrenecek, web 2 araçlarını kullanarak teknolojik yeterliliklerini artıracak, Tinkercad programında 3 boyutlu tasarımlar hazırlayarak çok boyutlu düşünme becerilerini geliştirecekler. Öğrencilere her ay belirlenen bir tema üzerinde araştırma görevi verilecek ve bunu web 2 araçlarını kullanarak sunmaları istenecektir. Bir sonraki aşamada öğrenciler Tinkercad ile hayal güçlerini kullanarak konuya uygun tasarımlar oluşturacaklar. Süreç boyunca öğrencilere web 2 araçları ve Tinkercad çevrimiçi kurslar aracılığıyla öğretilecek.

Çalışmalarını İngilizce olarak yapan projemiz tanışma toplantısı ve internet güvenliği seminerinin ardından Web 2.0 webinarlarina başladı.ilk olarak CANVA egitimi verildi.Sürec boyunca projede kullanilacak olan TINKERCAD eğitimleri çevrimici kurslar olarak devam etmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)