Dünya Engelliler Haftası

Dünya Engelliler Haftası

 

Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında Dünya Engelliler Haftası olarak kutlanmakta, engellilerin yaşadıkları sorunlara dünya genelinde dikkat çekilmekte, eğitimden sağlığa birçok konuda engellilerin penceresinden bakılması amaçlanmaktadır. Dünya Engelliler Haftası kapsamında okulumuz psikolojik danışman ve rehber öğretmen Gülüzar Büyükkaya, 9D sınıfı öğrencileriyle birlikte engelliler haftası nedeni ile düzenlediği drama etkinliğini uygulayarak engellilerle ilgili olumsuz tutum ve algılarındeğişimine katkı sunmak; farklı nedenlerden meydana gelebilecek engelliliğin bir hastalık olarak değil farklılık olarak algılanmasını sağlamak istemiştir.

 

Öğrencilerin durumu daha iyi anlamalarına yardım etmek için onlara drama etkinliği uygulanarak empati kurmaları sağlanmaya çalışılmıştır.

 

Öğrencilerden birinin ‘’ Görme engelli bireyler siyah(karanlık) olduğunu nasıl ayırt edebiliyor? Siyah olduğunu bilmiyorsa ne görüyor?  ‘’ sorusu ise aslında empati yaptığının bir göstergesi niteliğinde olmuştur.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yozgat Akdağmadeni Akdağmadeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)