Dünyaca Ünlü Ressamların Tabloları Canlanıyor!!!

Değerli Anne ve Babalarımız,

Tüm dünyada yaşanan pandemi nedeniyle şu an evlerimizde eğitim sürdürmekteyiz. Tabii ki de bu üzücü ve stresli süreçte en büyük endişemiz ve özenimiz sevgili miniklerimiz için.

Onlar, etraflarında olan bütün olayların farkındalar ve bunu iç dünyalarında taşıyorlar. Bizler de her zaman olduğu gibi duygu ve düşüncelerini ifade edebilen, özgür ve sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle yaşadığımız bu olağanüstü durumun sevgili miniklerimizi olumsuz olarak etkilememesi adına düzenlediğimiz etkinliklere bir yenisini ekledik ve Yeni Turan Anaokulu olarak "Tablolar Canlanıyor!" başlığı altında bir yaratıcı drama etkinliği uygulamaya karar verdik.

Etkinlik Adı : "Tablolar Canlanıyor!"

Etkinliğin Bitiş Tarihi : 05.05.2020

Malzemeler :

1.Hayal gücün

2.Evinde olan HER ŞEY! J

 

Çocuklarımızın kendilerini özgürce ifade edebilmelerini ve taklit duygularını ortaya koyabilmelerine imkân sağlamak için tabii ki de sanattan daha güzel bir yöntem düşünemezdik. Okulumuz etkinliklerinde sürekli yer verdiğimiz ve teşvik ettiğimiz sanatı bu kez evlerinize taşıyoruz..

·         İnternette arama motorlarından dünyaca ünlü tanınmış ressamların veya Türk ressamların tablolarını inceleyebilir ve dilediğiniz bir tabloyu canlandırmak için seçebilirsiniz.

·         Tablonuzu seçerken evinizde bulunan malzemelere, kıyafetlere, renklere uyan ve canlandırma ortamını hazırlarken sizi dışarı çıkmak zorunda bırakmayacak bir resim seçmenizi tavsiye ediyoruz. Unutmayalım evde kalıyoruz. Virüsü değil, sanatı eve taşıyoruz. J

·         Seçtiğiniz tabloyu dilediğiniz eşyalarla, çocuğunuzun fikirlerini öncelikli tutarak, onun hayal gücünü ve yaratıcılığını kullanmasına izin vererek canlandırabilirsiniz. Hatta bırakın kendini tablodaki kişi yerine koysun. O kişi ne yapıyor olabilir? Neden öyle durmuş olabilir? Ne hissetmiş olabilir?

·         Sizden isteğimiz canlandırdığınız tablonun kendi fotoğrafı ile sizin canlandırmanızın fotoğrafını yan yana koyup, hangi ressamın hangi eserini canlandırdığınızı altına belirtmeniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli İzmit Yenituran Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)