Dünyayı Şiir Kurtaracak Etwinning Projemiz Başlıyor

Dereköy Ortaokulu 6 ülke 15  farklı okulun katıldığı "Dünyayı Şiir Kurtaracak-Poetry Will Save The World" eTwinning projesine 5 Temmuz 2020'de katılmıştı.

Proje, Dereköy Ortaokulunu temsilen Türkçe Öğretmeni Habibe DOĞRUOĞLU liderliğinde 5.sınıflardan bir,6.sınıflardan üç ve 7.sınıflardan bir öğrencinin katılımıyla yürütülecek.Her okuldan beş öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek projeyle Türk ve Dünya şiiri üzerine farklı tanıtım ve yaygınlaştırma etkinlikleri düzenlenmesi planlanıyor.Projeye hızlı ve güzel bir başlangıç yapıldı.27 Kasım 18.30'da projeye dahil olan tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yazar,şair Ali LİDAR ile  online bir söyleşi gerçekleştirildi.2 saate yakın gerçekleşen söyleşi öğrencilerin sorularını da sorduğu,iyi dilek ve temennilerle son buldu.

Türkçe Öğretmeni Habibe DOĞRUOĞLU, "Projemiz en başından beri bizlerde ayrı bir heyecan uyandırıyordu. Öğrencilerimin ilk defa bir şairle buluşması farklı bir heyecan ve deneyim oluşturdu. Sorular sordular. Şairin kütüphanesini göstermesi, kitaplara karşı gösterdiği sevgi, yazarlığa başlama serüvenini anlatması çocukların ilgi ve dikkatini çekti. Çocuklar bir yazarla tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. Gözlerindeki ışık mutluluğumuza mutluluk kattı." dedi.

Okul Müdürü Ali Osman KILIÇ, "Projemizin başlamasını heyecanla bekliyorduk.Uzaktan eğitim sürecini öğrencilerimizin derslerin yanında bu şekilde faaliyetlerle verimli geçirmeleri bizleri mutlu ediyor.İlk şairle buluşmanın sevincini onlarla birlikte biz de yaşadık sanki. Habibe Öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum."dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)