E Twınnıng Doğa Benim Her Şeyim Projesi

Sevgi küçük yaşta öğrenilir. Doğanın ve çevrenin korunması çocukken kazanılan doğa sevgisi ile mümkündür. Çocuğumuza doğa sevgisini doğanın içinde zaman geçirerek kazandırabiliriz.
Çocuğumuzun doğrudan deneyim kazanmasını, toprağa ve çiçeklere dokunmasını sağlamalıyız. Çocuklarda en etkili öğrenme yolu oyundur. Doğada oynayabileceğiniz çeşitli oyunlarla çocuğumuzun çevresini keşfetmesini ve doğayı sevmesini sağlayabiliriz. Çocuğumuzun doğada geçireceği eğlenceli vakit, onun doğada bulunma isteğini arttıracaktır. Çocuğumuza bitkileri ve hayvanları tanıtmak doğa bilincinin yerleşmesi açısından faydalı olabilir. Yalnız bunu yaparken sadece bir anlatıcı olmamalı, çeşitli sorularla çocuğumuzun konuya dahil olmasını sağlamalıyız. Biz doğaya karşı ilgili olursak çocuğumuz da ilgili olacaktır. Projemizin amacı;doğa sevgisi, hayvan sevgisi,hoşgörü, empati, yaratıcı zekâ gibi çağdaş özellikler de kazandırmak ve çeşitli web2 araçlarının kullanımını sağlamak, 21 yy becerilerini geliştirmektir.

 

 

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Ceylan ÇAĞLAR  ve 2/A sınıfının ortağı oldukları "DOĞA BENİM HERŞEYİM" etwinning projesi kapsamında okulumuzda yapılan etkinliklerimizle doğaya karşı daha bilinçli bireyler yetiştirilmesi adına bizde adım attık.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Çorum Alaca Büyük Hırka İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)