Eba, E - Okul ve Mebbis Uygulamaları Hakkında Bilgilendirme Toplantımız

Okulumuzdaki öğretmenlerimizle 22.12.2021 tarihinde saat 12.30'da etkinlik sınıfımızda e-okul, MEBBİS ve EBA uygulamalarıyla ilgili çalışma ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, ülkemizin bilgi toplumuna dönüşümünü gerçekleştirmek üzere; e-dönüşüm Türkiye projesi ve kalkınma planlarıyla birçok çalışma başlatmış, teknolojinin eğitim-öğretimde kullanılmasına yönelik projeler gerçekleştirmiştir. Okulumuzda yapılan toplantıda da ilk olarak bu çalışmalardan biri olan ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış bir okul yönetim bilgi sistemi olan MEBBİS (Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri) web yazılımı hakkında bilgilendirme yapıldı.


Ardından ilköğretim okulları için 2008 ve liseler için 2009 yılında kullanılmaya başlayan e-okul uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı. En çok kullanılan e-okul modülleri, e-okul uygulamasında sıklıkla karşılaşılan problemler ve çözüm yolları okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Selçuk Özgür tarafından anlatıldı.


Son olarak ise pandemi ile başlayan uzaktan eğitim sürecinde, öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak amacıyla aktif şekilde kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında bilgilendirmeler yapıldı, öğretmenlerimizin uygulamalarla ilgili sorduğu sorular yanıtlandı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)