Ecdada Yakışan Nesil

Afşin Fen Lisesi öğrencileri okul idaresine bir kardeş okul edinmek isteğiyle başvurdular. İmkânları kısıtlı öğrenciler için bir şeyler yapmak minicik kardeşlerinin dertleriyle dertlenmek arzularını Okul Müdür Cuma Kılınç'a bildirince böyle bir arzunun somutlaşması için Fen Lisesi ailesinin, herkesin bu çorbada tuzu olması gerektiğini belirtip gerekli tüm işlemleri ivedikle halledip öğrencilerinin Asımın Nesline yakışır davranışları karşılıksız bırakmadı.

Afşin Fen Lisesi öğrencileri okul idaresine bir kardeş okul edinmek isteğiyle başvurdular. İmkânları kısıtlı öğrenciler için bir şeyler yapmak minicik kardeşlerinin dertleriyle dertlenmek arzularını Okul Müdür Cuma Kılınç'a bildirince böyle bir arzunun somutlaşması için Fen Lisesi ailesinin, herkesin bu çorbada tuzu olması gerektiğini belirtip gerekli tüm işlemleri ivedikle halledip öğrencilerinin Asımın Nesline yakışır davranışları karşılıksız bırakmadı. Aliya İzzet Begoviç'in bir çocuğa kalkıp yer vermesi hadisesini hatırlayıp Bilge Lider'in dediği gibi bu çocuklar saygıyı sevgiyi bizden öğrenmeyeceklerse kimden öğrenecekler anlayışıyla hareket ederek kardeş okul olarak belirlenen Başüstü İlkokuluna ziyaret planlandı. Ziyarete hediye ile gitme kültürümüzün gereği olarak Müdür Yardımcısı Zerrin Demir önderliğinde bu iyilik hareketine katılmak için tabiri yerinde ise öğrenciler birbiri ile yarıştı. 10.03.2020 tarihinde yapılan ziyarette fotoğraflarda da görüldüğü gibi öğrencilerimiz minik kardeşlerinin yüreğine abilik, ablalık, kardeşlik duygusunu öyle işlediler ki minik bedenler kocaman dünyaları oldu. Belki her şeyi unuturuz bu güne dair ama o yavruların yüzündeki gülümsemeyi, gözlerindeki parlamayı hep hatırlar. Öğrenciler o kadar samimi bir davranış sergilediler ki sanki öz kardeştiler. Kimi saklambaç oynuyor kimi küçücük kız çocuğunun saçlarını örüyordu. Hem abiler ablalar hem de kardeşler için unutmayacakları bir gün oldu. Aldıkları hediyeleri kaybolacak korkusu ile hiç yanından ayırmayan minik öğrencilerin görüntüsü ziyarete katılan herkese iyi ki buradayım duygusunu yaşattı.

 

Başüstü İlkokulu müdür yetkili öğretmeni Ercan Köse Afşin Fen Lisesinin bu davranışı gördüğü samimiyet karışışında duygulanarak bu günü hiç unutmayacağını belirtip, Okul Müdürü Cuma Kılınç'a, Müdür Yardımcısı Zerrin Demir'e, öğretmenlere ve öğrencilere canı gönülden teşekkür ederek en yakın zamanda kendilerinin de Afşin Fen Lisesini ziyaret edecekleri sözünü vererek misafirleri uğurladı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Afşin Afşin Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)