Eğitimde Alternatif Okullar

Günümüzde öğrencilerin yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması sürecinde okulun etki ve ağırlığının arttığına hep birlikte şahit oluyoruz. Okulların etkisinin artmasıyla beraber bürokratik yapılı okulların yanı sıra alternatif okul ve alternatif eğitim arayışları hızlanmıştır.
  Bu arayışların sonucu olarak dünyanın değişik yerlerinde birçok düşünür ve eğitimci tarafından alternatif okul modelleri geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Alternatif okul modellerinden bazıları: Montessorie, Home schooling, Reggio, Doğa okulları, Uzaktan Eğitim, Khan Akademisi, Okulsuz Eğitim, Ev Okulu'dur. Alternatif okulların ortak özellikleri ise küçük boyutluluk, destekleyici bir çevreye sahip olma, bireysel programlama, çok seçeneklilik, özerklik ve demokratik yapı, öğrenci merkezli olma, iyi tanımlanmış standartlar ve kurallar, hedefi belli hizmetlerdir.
   Eğitimde yeni yaklaşımların ve alternatif eğitim modellerinin değerlendirilmesi adına okulumuzda Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden Doç. Dr. Ömür Çoban'ı ağırladık. Öğrencilerin gelişen şartlara ve teknolojik gelişmelere ayak uydurarak her ortamda rahatlıkla öğrenme devamlılığın sağlanması için öğrencilerin yararlanabilecekleri alternatif okullar konusunda öğretmenlerimizi bilgilendiren Doç. Dr. Ömür Çoban ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
  Okulumuza etkinliğimiz kapsamında katılan Doç. Dr. Ömür Çoban'a ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)