Eko - Tim Öğrencilerinin Zonguldak Belediyesi Ziyareti

Okulumuz, Eko-Okullar projesi çalışmalarıyla "Yeşil Bayrak"  ödülü alarak başarısını kanıtlamıştır. 2021-2022 Eğitim -Öğretim yılı, Eko-Okullar yıllık planı okulumuz koordinatör öğretmeni Şadiye Ö.ÇETİN tarafından yazılmıştır. Yeni dönemde proje konusu  "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" olarak belirlenmiştir. Yıl içinde yapılacak çalışmalar, Eko-Tim Öğretmenleri; Şadiye Ö.ÇETİN, Handan DEMİRCİ, Şengül ÇAĞSAR ve Okul Müdürü Fatma Günaydın başkanlığında onaylanmıştır.

"Küresel Isınma ve İklim Değişikliği "konusunda öğrencilerimizden araştırma yapmaları istenmiş konuyla ilgili sunumlar hazırlatılmış ve okulumuz öğrencilerine eko- tim öğrencileri tarafından sınıflar gezilerek aktarılmıştır. Ayrıca küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda animasyon videolar izletilmiş, şarkılar söyletilerek konunun önemine dikkat çekilmiştir.

Mart ayı etkinliğimiz içinde yerel yönetimlerle röportajlar yapılarak," Küresel ısınma nedir? İlimizdeki boyutları nelerdir? İlimizde ne gibi önlemler alarak bu süreci yavaşlatabiliriz? Sürecin yavaşlatılmasında, yöre halkına, biz çocuklara ve siz yöneticilere düşen görevler nelerdir?"v.b sorularının cevaplarını bulma görevi okulumuz Eko-Öğrenci Timine verilmiştir. Öğrencilerimiz koordinatör öğretmenler ve okul idaresi başkanlığında Zonguldak İli Belediye Başkanı Sayın Dr. Ömer ALAN ile röportaj yapmak için görüşme talebinde bulunulmuştur. Makamında bizi kabul eden Zonguldak Belediye Başkan Dr. Selim Alan öğrencilerimizin sorularını cevaplamış ve eko- tim öğrencilerimizle hoş bir sohbet yapmıştır. Öğrencilerimize sunduğu hediyeleriyle mutlu eden başkanımıza teşekkür ederiz.

Röportaj sonunda başkanımızdan,  proje çalışmalarımıza verecekleri destek ve planlanacak ortak çalışmaların düzenlenmesi için mayıs ayında bir  randevu talebinde bulunarak, görüşmemiz sonlandırılmıştır

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Zonguldak İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)