En İyi Narkotik Polis ‘anne’ Projesi

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli Narko rehber Polis Memuru Yılmaz Çetin tarafından En İyi Narkotik Polisi Anne Projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. 

Narko rehber Polis Memuru Yılmaz Çetin, öpmeye kıyamadığımız çocuklarımızın uyuşturucu illetinin bataklığına saplanmaması için annelerin çocuklarımızın izlenmesi, arkadaş çevreleri, hal ve hareketlerindeki değişimler ile normal dışı davranışlar konusunda en hassas şekilde duyarlı olmaları konusunda bilgi verdi

Madde bağımlılığı, uyuşturucu maddeye başlama nedenleri, bağımlılık döngüsü, madde kullanımının ve bağımlılığının belirtileri hakkındaki bilgilendirmeler ile başlayan eğitim programında, narkotik suçlarla mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Eğitim programının devamında uyuşturucu suçlarının önüne geçmek, suçu tüm delilleri ile ortaya çıkarmak, suçluları adalete teslim etmek, vatandaşların elektronik ortamda seri bir şekilde bildirimde bulunmasını sağlamak amacıyla geliştirilen Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması UYUMA Projesi tanıtımı yapıldı.

Bildirim yapan kişilerin kimliklerinin gizli tutulduğu uygulamanın Google Play ve Apple Store mağazalarından indirildiğini belirten uzman polis, uyuşturucu satıcılarını gören vatandaşların uygulamadaki butonuna dokunmalarının ardından, 155 acil yardım hattının en yakın ekibinin bildirilen konuma sevk edildiğini iletti.

Eğitime Polis memuru Kemal Börklü’nün sorumluluğunda narkotik köpeği Zeytin de katıldı. Börklü, görev köpeklerinin eğitiminin anne sütünden kesildikten sonra başladığını 3, 6, 9 ve 12'nci aylarda köpeklere bazı testler yapıldığını, 12'nci ayı doldurduktan sonra branşlara ayrılan köpeklerin testleri geçmeleri halinde görevlerde kullanılmaya başlandığını, bir görev köpeğinin 8 ila 10 yıl sonra emekli edildiğini kaydetti.

 Narkotik dedektör köpeği Zeytin’in kısa süreli yer aldığı bilgilendirme semineri karşılıklı görüş, öneri, soru ve cevap şeklinde son bulmuş düzenlenen etkinlikten duyulan memnuniyet dile getirilmiştir”

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Yalova Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)