Enerji Tasarrufu Haftası

Her yıl ocak ayının ikinci haftasında arasında Enerji Tasarrufu Haftası’nı kutluyoruz.

Enerji; işin olabilmesi için gereken güç olarak tanımlanabilir. Bu güç doğal (Barajlar, rüzgar vs…) veya yapay olarak (Nükleer vs..) elde edilebilir. Enerjinin temininde yaşanan güçlükler artarken kullanımında yaşanan artışlar ulusları daha çok tasarrufa ve daha verimli kullanımlara sevk etmektedir. Yeni enerji kaynaklarının bulunması (Bor vs..) uluslara rahat nefes aldırırsa da yakın zamanda dünyanın enerji darboğazına düşeceği açıktır. Bu nedenle mevcut elde edilebilir enerjiyi tasarruflu kullanmak önem arz etmektedir.

Bu haftanın kutlanmasındaki maksat; insanların ve kamuoyunun konuya daha fazla dikkatlerini çekebilmek ve tasarrufu özendirebilmektir.

Enerjinin insan hareketinde, insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğu muhakkaktır. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine bir çok olumsuz etkiyi de beraberinde getirecektir. Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl Ocak ayının ikinci haftası Enerji Tasarrufu Haftası kutlanır.

 

“Enerji savurganlığı bütçemizi eritir.”

 

“Gereksiz harcanan enerji, kaybedilen emektir. ”

  

“Üretimde süreklilik, enerjide tutumla olur.”

 

“En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir.”


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bitlis Mutki Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)