Engelleri Sevgiyle Aşalım

ENGELLERİ SEVGİYLE AŞALIM

Hepimiz bir gün engelli olabiliriz, bunun farkında olarak yasayabiliyor  muyuz? Şuan sağlıklıyız belki sonradan engelli durumda olabiliriz. Hiç kimse bir saniye sonra basına ne geleceğini bilemez. Kader ve kaza diye bir kavram vardır.

 

Milletimiz duyarlı bir millet. Mesela görme engelli bir vatandaşımızı hangimiz yarı yolda bıraktı ?Hangimiz otobüse binerken o vatandaşımıza yardım etmedi.Tabi etmeyenler de var. Bu kötülüğü yapanlar da var ama kalemimin ucuna gelmiyor bunu yazmak.Bizler o duruma düşsek ne olur hiç Düşünüyor muyuz, empati diyoruz ya işte bu kavram devreye giriyor haliyle.Bizler onları görmezden gelsek bir düşününbiz mi engelli oluyoruz onlar mı? Sevgiyle ,hor görmeden,eşit düşüncelerle ,dokunarak, yasayarak ,hissederek onları anlamalıyız.Ne farkımız var bir ayağımız olmasın, gözümüz görmesin, kulağımız duymasın ne fark eder.Nice başarılara imza atmış engelli arkadaşlarımız bizim onurumuz ,gururumuz ...Azim varsa çözüm de vardır ve çözüm de aslında bizim elimizde, beynimizde, kalbimizde.Kolu olmayan biri ayağıyla yemeğini yemeye çalışıyorsa o engelli mi asla ben onun yüreğinden öperim ,öyle gurur duyarım.

 

Ünlü ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu görme engellidir. Daha 7 yaşında geçirdiği suçiçeği yüzünden görme yeteneğinin çoğunu kaybetmiştir. Çoğu insan istediği halde bağlama çalmayı öğrenemezken O, görmeden çalarak halk ozanı olmuştur. Aşık Veysel bizden daha az mı değerlidir? Tabi ki hayır. Engel kişiye değer kaybettirmez daha da kıymet sağlar.

 

Öyle azimli engelliler var ki aklınız hayaliniz almaz ,engel nedir bilmezler.Helen Keller, diye bir isim duydunuz mu bilmem. Kendisi henüz bebeklik çağında hem görme hem duyma hem de konuşma yetilerinin tamamını yitirdi. Ama kendisine inandı. Okumayı, yazmayı, konuşmayı hatta sağlıklı insanlara seminer vermeyi bile başardı. Beynimizdeki şu sevgisizlik tohumlarını atalım yerine kocaman bir sevgi tohumu ekelim .Hayatı paylaşmak için ,anlamak için birbirimizi engel yok.

Hülasa; kendimizi onların yerine ne zaman koyarsak eğer onları anlamamız o kadar da kolaylaşacak. Her şey paylaşılarak anlam kazanır ve duyarlılık gösterir.

Sevgiyüreğimizden eksik olmasın .Kalın sağlıcakla...

Halise Özlem ÇİVİLİDAĞ

PAZAR ÜZÜMÖREN SELÇUK ÇPAL OKUL MÜDÜRÜ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Pazar Pazar Üzümören Selçuk Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)