Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

İspanya Madrid hareketliliğinden sonra katılımcıların faaliyetten edindikleri bilgi ve tecrübeleri okulumuzdaki diğer öğretmen ve öğrencilerle paylaştıkları bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

 ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı  Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen ve Kırıkkale Milli Eğitim müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Programı Okul Eğitimi öğrenci ve personel hareketliliği faaliyeti kapsamında okulumuzun konsorsiyum üyesi olduğu  2023-1-TR01-KA121-SCH-000164179 numaralı okul eğitimi akreditasyon projesi ile 7-11 Mayıs 2024 tarihinde   matematik öğretmeni  Dr. Nevin Bilgiçli, İngilizce öğretmeni Esra Gülcan, 9 ve 10.sınıf öğrencileri  Şebnem Aktürel, Yağmur Caner, Ceylin Buğdaycı, Elif Yeşilyurt İspanya’nın Madrid kentine gitmiştir. Ev sahibi kurum olan Colegio San Buenaventura Lisesinde eğitimlere katılmış ve İspanyol öğrencilerle "Eğitimde Dijitalleşme ve STEAM" ana teması çerçevesinde birçok eğitsel faaliyette ortak çalışma yapmıştır. (icerikler/erasmus-kapsaminda-ispanyaya-hareketliligi_15161188.html)

Hareketlilikten sonra katılımcıların faaliyetten edindikleri bilgi ve tecrübeleri okulumuzdaki diğer öğretmen ve öğrencilerle paylaştıkları bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Rehber öğretmenlerden Nevin Bilgiçli ‘nin faaliyetin kapsamı, Erasmus projelerine dahil olma koşulları ve İspanyol eğitim sistemi hakkındaki sunumunun ardından öğrenciler bu projeye nasıl seçildiklerinden, eğitsel ve sosyal programda neler yaptıklarından, kendilerini en çok etkileyen konulardan ve hareketlilik sayesinde elde ettikleri kazanımlardan bahsettiler. Sunumlardan sonra okul müdürümüz Sami Yanık gençlere tavsiyeleri ve katılımcılara teşekkürlerini içeren konuşmasını yaptı ve sertifika dağıtımını gerçekleştirdi.

--Bilgilendirme toplantısına ait videolar:

Eğitsel program sunumu: https://youtu.be/0F_lIsJNIR4

Sosyal program sunumu: https://youtu.be/M4NQzPTB6QY

--Öğrencilerimizin İspanyadaki  sunumlarına ait video:

  Türkiye tanıtımı sunumu: https://youtu.be/9wrVHKwsGyg

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırıkkale Merkez Kırıkkale Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)