Erasmus+ Desibook Projesi İle İtalya ve İspanya’da Öğrenci Hareketliliğimizi Gerçekleştirdik

Erasmus+ Programı kapsamında yürüttüğümüz Desibook projesi ile İtalya ve İspanya’da öğrenci hareketliliğimizi gerçekleştirdik.

Ship Of Books for Barcelona başlıklı etkinlikte, öğrencilerimiz İtalyan, İspanyol , Bulgar, Yunan öğrencilerin ağzından onların edebiyatlarini tanıma fırsatı bulurken, dünyanin en köklü edebiyatlarindan birisi olan Türk edebiyatını da diğer ülkelere tanıtarak edebiyatımızın dünyada bilinmesine katkıda bulundular. Roma’da başlayıp devamında gemi yoluyla gidilen Barselona’da son bulan gezide, dünyanın çeşitli ülkelerinden başarılı yazarlarla söyleşi yapıldı. Ardından öğrencilerimiz Barcelona’da Sant Jordi (kitaplar - güller) festivaline katıldılar. Bu sayede farklı edebiyatları ve yazarları öğrenmenin yanı sıra dünyanın en önemli kültür başkentlerinden olan Roma ve Barselona'yı da tanımış oldular. 

Kitaplar, güller, tarih ve yeni kültürlerle geçen, yorucu olduğu kadar öğretici ve eğlenceli olan bir haftanın sonunda öğrencilerimiz, yeni bakış açıları, yeni bilgiler, unutulmaz arkadaşlıklar ve farklı edebiyatlara dair kültürle projenin bu sayfasını atlamış oldular. Sırada, Haziran ayında okulumuzda  düzenlenecek olan Desibook proje buluşmasında! Hepinizi bekliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Kadıköy İstanbul Atatürk Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)