Erasmus+ Portekiz Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır.

AMAÇ: Mesleki eğitimdeki öğrenici hareketliliği ile temel mesleki eğitim programlarına devam eden öğreniciler (mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencileri ve meslek kursiyerleri) ve sürekli mesleki eğitim programlarına devam eden öğrenicilerin yurt dışında beceri ve yeterliliklerinin geliştirilmesi desteklenir. Bu faaliyet ile mesleki eğitim öğrenicilerine mesleki gelişim fırsatları sunulması amaçlanır.

Başvuru Süreci:

  • Öğrencinin okulumuz örgün eğitim ATP - AMP Programı 10. 11. ve 12. sınıf kademelerinin herhangi birinde kayıtlı Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı, Endüstriyel Otomasyon teknolojileri Alanı ve Kimya Teknolojileri Alanı öğrencisi olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak öğrencilerin en az A1 ingilizce sertifikasına (Öncelikle A2 İngilizce sertifikası olanlar ve A2 kursuna dvam edenler seçilecektir.) sahip olmaları gerekmektedir.
  • "Türkiye Ulusal Ajansı Başvuru Portalı" üzerinden giriş yapmaları ve başvuru yapmaları ya da https://turnaportal.ua.gov.tr/bireysel/basvurulist?ilanGuidId=41753f0d-827b-4f9a-af27-4745417a963f&ilanGuidAnahtar=16bbab68-c033-4cb9-ae38-74d761bee12a linki üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.  Bu bağlantı üzerinden katılımcı adaylarının başvuruları alınacaktır.

 

Başvuracak öğrencilerin:

  • Ağırlıklı not ortalamalarını, özürsüz devamsızlık sürelerini, ödül belge sayılarını, varsa almış olduğu disiplin cezalarını eğitim aldıkları alanın yürütme kurulu üyesi öğretmen ve sorumlu müdür yardımcısından edinmeleri gerekmektedir.
  • Katılımcı adaylarının okulumuzda Halk Eğitim Merkezi üzerinden açılmış Erasmus+ Yabancı Dil kurslarını başarıylamlayan yada özel eğitim merkezlerindeki kursları tamamlayan A2 seviye sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. A2 seviye sertifikası olmayan mesleki alanlarda A1 sertifikasına sahip A2 kurslarına kayıtlı adaylar arasından seçim yapılacaktır.
  • Bir önceki proje döneminde A2 Sertifikası almış, sınıf kontenjanı dolduğundan, hibe yetersizliğinden veya başka sebeplerle katılımcı olmayan öğrencinin hakları bir sonraki proje dönemine “kazanılmış hak” olarak devredilemez.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)