Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Hareketliliği Okulumuzda Yapıldı.

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Hareketliliği Okulumuzda Yapıldı.

    T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı- AB Eğitim ve Gençlik programları Merkezi Başkanlığı'nca (Türkiye Ulusal Ajansı, https://www.ua.gov.tr) yürütülen ve Erasmus+ Programı Okul Eğitimi için Stratejik Ortaklıklar (KA201) kapsamında Avrupa Komisyonu'ndan hibe ile desteklenen 2020-1-RO01-KA201-080253 Numaralı Child Safety Matters ( eNOugh) isimli projemizin beşinci hareketliliğini 3-4 Kasım, 2022 tarihleri arasında okulumuzda gerçekleştirdik. Projemizde 6 ülkeden 7 ortak yer almaktadır.• Davranışsal ebeveyn eğitim programları; • Erken çocukluk döneminde ev ziyareti; • Lisanslama ve akreditasyon yoluyla çocuk bakımının kalitesinin iyileştirilmesi; • Halkın katılımı ve eğitim kampanyaları; • Aile dostu çalışma politikaları ile küçük adımların büyük başarıların anahtarı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, girişimimizin toplumda gerçek ve derin bir değişime ilham vereceğini ve hedef grupların durumunu iyileştireceğini umarak, dezavantajlı bölgelerdeki çabalarımıza ortak ülkelerden başladık.

Hareketlilikte ortak ülkelerden öğretmen, müfettiş, psikolog, sosyal hizmetler görevlisi olmak üzere 12 katılımcı yer aldı. Ev sahibi kurum olan Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi tarafından düzenlenen seminerde proje değerlendirmesi yapıldı, ortak kurumlar ülkelerindeki çocuk ihmal ve istismarı hakkında bilgi verip hazırladıkları sessiz filmleri paylaştılar.

Abdullah Gül Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Doktor Öğretim Üyesi Öznur Öncül Demir çocuk ihmal ve istismarı ve Türkiye'deki kanunlar ile vaka örnekleri hakkında sunum yaptı. Anketlerin uygulanması ve sertifika töreni ile ilk gün bitirildi.

Hareketliliğin ikinci gününde düzenlenen Kapadokya gezisi ile hareketlilik sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Kocasinan Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)