Erasmus Projemiz "Stem Kariyer ve Dijital Dünyada Kadınlara Eşit Yer"

2020 yılında Fransa(Reunion)koordinatörlüğünde,İtalya,Portekiz ve Romanya ortaklığında yürüttüğümüz Erasmus K229 projemiz 2023 yılında tamamlanmıştır.Proje kapsamında okulumuzdan 9 öğretmenimiz eşliğinde 9 öğrencimiz hareketliliklere katılmıştır.

Öğrencilerimiz ziyarette bulundukları ülkelerde 3D yazıcılarla kendi yapılarını yazdırmak için Poly Modeling ve Tinkercad kullanımını,mikrobots piller ve Python kullanımını,Lego Mindstorm Ev3 ü,kodlama için programları ve algoritmik düşünmeyi,ekoloji,astronomi ve sürdürülebilirlik konularını,aynalar ısı ve ışık iletimi konularını deneyimlerken aynı zamanda ortak ülkelerin yaşam tarzı,kültürleri,eğitim sistemleri hakkında bilgi edinme ve yabancı dil becerisini geliştirme fırsatı bulmuştur.Bu muhteşem deneyimler ve işbirlikleri için ortaklarımıza, okulumuz adına teşekkür ederiz.

 

Our Erasmus K229 project, which we carried out in 2020 under the coordination of France (Reunion) and in partnership with Italy, Portugal and Romania, was completed in 2023. Within the scope of the project, 9 students from our school, accompanied by 9 teachers, participated in the mobilities. Our students used Poly Modeling and Tinkercad to print their own structures with 3D printers in the countries they visited, and microbots. While experiencing the use of batteries and Python, Lego Mindstorm Ev3, programs for coding and algorithmic thinking, ecology, astronomy and sustainability issues, mirrors, heat and light transmission, at the same time gaining information about the lifestyle, culture and education systems of partner countries and improving foreign language skills. On behalf of our school, we would like to thank our partners for these wonderful experiences and collaborations.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Mersin Mezitli Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)