Erasmus+ Projesi Öğrencilerimizin İtalya Gezisi

Okulumuzun yürüttüğü KA122 Erasmus+ Projesi olan “Görevimiz Gelecek: Bir Sürdürülebilirlik Arayışı” projesi kapsamında 2 Öğretmen ve 9 Öğrenciden oluşan ekibimiz 21-27 Nisan 2024 tarihleri arasında İtalya’nın Brescia kentinde eğitim alıp, gözlemler yaptılar. Çalışmalardan arda kalan zamanda ise kuzey İtalya’nın önemli kentlerinden Milano, Como Gölü, Garda Gölü ve Venedik’i gezdiler.

Öğrencilerimizin eğitim için bulunduğu kent olan Brescia tren ile pek çok önemli turistik kente ulaşımı olduğu için eğitimlerden arta kalan zamanlarda gezme fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz ilk olarak Kuzey İtalya’nın kanalları ile ünlü kenti olan Venedik’e gittiler. Venedik’in önemli sokak ve meydanlarını gezip tarihi yapılarını gezme fırsatı buldular. Burada dünyaca ünlü kanallarda gondol turu da yapan öğrencilerimiz büyük keyif aldılar.

Başka bir gün bölgenin en büyük ve önemli gölü olan Garda gölünü ve bu göle kıyısı olan Sirmione kasabasını gezdiler. Havanında güzel olmasını fırsat bilip Garda gölünde tekne gezisine çıktılar.

Son olarak kuzey İtalya’nın moda ve endüstri anlamında en ünlü kenti olan Milano’ya gittiler. Milano’nun en ünlü yapısı olan Duomo’yu ve Galleria Vittorio Emanuele II alışveriş merkezini gezdiler. Aynı gün trenle yine dünyaca ünlü Como Gölüne gidip Como kasabasını gezdiler.

Bu geziler sayesinde öğrencilerimiz kuzey İtalya’nın en önemli kentleri, bu kentlerin ünlü sokak, meydan ve yapılarını gezip görüp tanıma fırsatı buldular.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Silivri Prof Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)