Etwining Anı Kaçırma

Okulumuzun Türkçe öğretmeni Tuğba Aydınlı'nın ortağı olduğu,kuruculuğunu Kütahya Ashaboğlu Ortaokulu  Öğretmeni  Mustafa Ergen ve Ticaret Borsası Bölcek Ortaokulu Öğretmeni Bünyamin Aras'ın yaptığı Romanya,Litfanya,Ürdün, Hırvatistan'ın da yer aldığı 18 ortaklı  "Anı Kaçırma"(Size The Moment) projesi öğrencilerimizin dünyaya ve çevresine karşı duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir projedir.

Bu proje ile öğrencilerimize:çevre bilincinin oluşturulma,kültürel mirası tanıma ve keşfetme,fotoğrafçılığı öğrenme ve uygulama,Web 2.0. araçlarını kullanmayı öğrenme,yazı türlerini öğrenme,yazı yazma becerisini geliştirme, akran öğrenimi,özgüven kazanmalarını sağlama,olaylara ve doğaya farklı yönlerden bakma ,küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekme,yaşadığı şehri yakından tanıma,,kitap ve dergi okuma becerisi kazanma,farklı milletleri tanıma ve sosyalleşmegibi becerilerin kazandırılması amaçlanmıştır.

Anı kaçırma projesidiğer bir amacıdijitalleşen dünyaya çocukların gözünden bakmak, onların duygularını ve düşüncelerini öğrenmektir.

   Anı Kaçırma Projesi ile çocuklar her ay belirlenen tema ile ilgili fotoğraflar çekecektir. Öğrencilere çektiği fotoğraflar ile dünyayı keşfedeceklerdir. Yazı yazma becerilerini geliştirmek amacıyla da aylara göre belirlenen metin türlerini kullanarak deneyimlerini aktaracaklardır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Başakşehir Oyakkent Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)