Etwinning "Kıssadan Hisse" Projemizin Mart Ayı Özel Konuğu Ünlü Oyuncu Tuncay Beyazıt Oldu

TUNCAY BEYAZIT "KISSADAN HİSSE"DE

 eTwinning "Kıssadan Hisse" projesi öğrencileri, sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncay Beyazıt ile 19.03.2021 Cuma günü çevrimiçi ortamda bir araya geldiler. 

Okulumuz Türkçe öğretmeni Hacer Ulu'nun katıldığı "Kıssadan Hisse" projesi, şubat ayında "Empati ve Adil Olma" konularında çalışmalarını yürüttü. İçinde bulunduğumuz mart ayında ise proje okullarımız, "Yardımlaşma ve Cesaret" konularını konuşmak üzere sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncay Beyazıt'ı çevrimiçi toplantı ile evlerine konuk ettiler.

Söyleşi toplantısının açılış konuşmasını yapan proje kurucusu Mustafa Çok, "Kıssadan Hisse" projesinin nasıl ortaya çıktığını anlatıp projenin içeriği hakkında bilgi vererek sözü proje konuğu Tuncay Beyazıt' a devretti.

Tuncay Beyazıt "Yardımlaşma" konusunda anlattığı anekdot ile çocuklarımıza "Karşımdaki bana yardım ederse ben de ona yardım ederim." mantığının doğru olmadığını, ülkemiz insanının her zaman birbirine muhtaç olduğunu, karşılık beklemeden birbirimize yardım etmemiz gerektiğini, kendimizi ön plana çıkarmadan yardım etmemizi, yaşamın bizden ibaret olmadığını, yardımlaşmanın mecburiyetten değil; gönül sevgisinden ve karşımızdaki insana inandığımızdan olması gerektiğini vurguladı.

Mart ayının çalışma konusu olarak seçilen "Cesaret" değerine sıra gelince Tuncay Beyazıt, tiyatrocu kimliğini ön plâna çıkararak kendi yazıp hikâyeleştirdiği bir anekdotu proje grubuyla paylaştı. İki kardeşi konu alan hikâyede "Hayatta asıl cesaretin insanlara yardıma koşmak, konu komşunun mümkün mertebe ihtiyaçlarını karşılamak, doğru olanı görüp yapmak" olduğunu söyledi.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncay Beyazıt, söyleşi sonunda çocukların sorularını cevapladı. Bugünün küçüğü, yarının büyüğü olan çocukları çok sevdiğini vurgulayan Tuncay Beyazıt, çocuklardan karşılık beklemeden yardım yapmalarını, her zaman doğrunun peşinden gitmelerini ve doğruların yanında olmalarını istedi.

Söyleşi etkinliği, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin zihninde güzel bir anı olarak kendisine yer edindi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Diyarbakır Sur Çarıklı Fabrika Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)