Etwinning ''Oyuncaksız Oyun'' Projemiz. . .

Öğretmenimiz Ferda Taşal e Twinning Projesininin bir üyesi olarak sınıfında şunları uygulayacak; E-Twinning Projemiz 

Oyuncaksız Oyun 

Projemiz 10 Türk  iki yabancı ortak olmak üzere toplam 12 ortaktan oluşmaktadır. Projemiz okul öncesi öğrencilerinin ve 1.sınıf öğrencilerinin oyuncaksız oynamasını, eski geleneksel oyunları da modern dünyaya taşımayı hedeflemektir. Çocuğun büyümesi ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi için beslenme ve sevgi kadar gereklidir.  Biz de oyuncaksız oyun oynamalarına teşvik ederek tablet, televizyon, bilgisayardan çocukları uzaklaştırarak aynı zamanda teknolojik aletleri de yararlı şekilde kullanmalarına oyun oynamalarına katkı sağlayacağız.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemizin 3 ay sürmesini planladık. Mart ayında; oyuncaksız oyun üretme çalışmaları yapılacak, çocuklar oyuncak olmadan doğal materyallerden(kapak, yaprak, top vs) oyunlar üretirler ve proje ortakları oyunlarını twinspacede paylaşarak etkileşimli çalışmalar yapar. Nisan ayında; web2 araçlarıyla oluşturulan oyunlar oynanır. Açık hava oyunları oynanır ve çocuklar ve büyükler buluşturulur, eski oyunları oynarlar.  Mayıs ayında; değerlendirme çalışmaları yapılır.

Proje sürecinde ortaklarla işbirlikçi ve ortak ürün çalışmaları yapılır. Projeye ait oyunların sergilendiği bir blog sayfası oluşturulur, okul haberleri ve etwinning etkinlikleri düzenlenerek yaygınlaştırmaya katkıda bulunulur, proje kapsamında öğrenilen oyunlardan her öğretmen kendine bir oyun havuzu hazırlar ve bunu dijital ortamda paylaşır. Proje sonunda oyunların sergilendiği sanal sergi oluşturulur.

Günümüz dünyasını da unutmayarak oyunu teknolojiyle de birleştirerek öyle de katkı sağlamayı beklemekteyiz.

Öğretmenimize okulumuz adına çok teşşekür ederiz. Projesinde başarılar dileriz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İzmir Karabağlar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)