Etwinning Projesi - Değerler Üzerine Eğitim (Doç. Dr. Ömer Faruk Sönmez)

Okulumuzun kurucusu olduğu "YoungAction for YouropeVision" isimli eTwinning projesi 2019-2020  Eğitim Öğretim yılında Almanya,Yunanistan,Fransa,Polonya,Litvanya ve İtalya'dan proje ortağı okulların katılımıyla gerçekleştirildi.

Yürütülen proje faaliyetleri kapsamında 22 Haziran 2020 Pazartesi günü  Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ömer Faruk SÖNMEZ tarafından projede yer alan öğrencilerimize online olarak "Ortak Değerler" üzerine eğitim verildi.

Ulusal Kimlik ve Avrupa Kimliği,Değerler,Küresel Sorunlar,Demokrasi ve Aktif Vatandaşlık temaları üzerine yoğunlaşan projede,öğrencilerin temel kişisel ve sosyal yeterliliklerle donatılarak ortak gelecek adına toplumdaki rollerinin güçlendirilmesi hedef alındı.Projenin ana temaları üzerinde proje ortağı okul öğrencilerinden oluşan karışık Avrupa takımlar halinde mentor öğretmenler eşliğinde çeşitli teknolojilerin ve web araçlarının kullanımıyla pek çok özgün,işbirlikçi somut çalışma ortaya konulmuştur.Proje çalışmaları eTwinning portalında bulunan uluslararası çevrimiçi sınıf olan Twinspace üzerinden yürütüldü.

eTwinning Avrupada'ki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.eTwinning,iletişim kurmak,işbirliği yapmak,projeler geliştirmek,paylaşmak;kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için,Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele(öğretmenler,müdürler,kütüphaneciler vb.)yönelik bir platformdur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Zile Zile Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)