Euro4science 2. 0

Bu proje öğrencilerin bilimsel okur yazarlığı ve Avrupa vatandaşılığını teşvik eden, Adli Bilim Eğitim Stratejileri (Euro4science) isimli projenin devamı niteliğindedir.

Okulumuz olarak, Aveiro Üniversitesinin ( Portekiz ) geliştirdiği Euro4Science 2.0 projesine ortak olmuş bulunuyoruz.  

Proje hakkında kısa bilgi : 

Euro4Science 2.0 daha once yürüttülen Euro4science isimli projenin devamı niteliğindedir. Öğrencilerin matematik, kimya ve diğer dersleri aktif ve heyecan verici biçimde öğrenirken kan testi analizi gibi teknikleri kullanarak çözebilecekleri problemler için adli olaylar vermekteyiz. Bu projemizde "CSI" sloganı kullanmaktayız. Projemizi Çevre, Sağlık, Vatandaşlık konularını içeren aktiviteler ile  genişleteceğiz ve iyileştireceğiz. Ayrıca tasarlanan aktivitelerin nasıl çözüldüğünü gösteren canlı sunumların olacağı bir video kütüphanesine sahip olacağız. Portekiz, Polonya, Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye ve İngiltere'de yüzlerce öğretmen eğiteceğiz, böylece eğitim alan öğretmenlerimiz tasarladığımız araç kutusunu kullanabilecek ve bu amaçla daha fazla öğretmen eğitimini gerçekleştirebilecekler.

Araç Kutusu'nun kullanımı için öğretmenleri eğitecek bölgesel gönüllü öğretmenlerden oluşan Eğitimde Adli Bilimler Avrupa Ağı'nı oluşturacağız ve çeşitli ülkelerde Adli Bilim Festivalleri ve ayrıca Uluslararası Adli Bilim Sempozyumu düzenleyeceğiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Çınarcık Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://cinarcikmtal.meb.k12.tr/icerikler/euro4science-2-0_3429353.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)