Farklı Kültürlere Yolculuk

Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğümüz, ögrencilerimizle Bursa ve Çanakkale'ye 2 günlük kültürel amaçlı gezi düzenlemiştir. 

Okul müdürümüz, Samim UYSAL başkanlığında düzenlenen gezimize müdür yardımcımız Ömer KIRÇIK,  öğretmenlerimiz Önder ÇÖMEN ve Zeynep ŞİMŞİR görevli olarak katılmışlardır. 

 

Farklı sınıflardan oluşan öğrencilerimizin katıldığı gezimizin ilk gününde Bursa yer almıştır. 

 

 Sırasıyla Cumalıkızık Köyü, Etnografya Müzesi, Tophane bölgesi, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri, Ulu Cami ve Panaroma 1326 Fetih müzesi gibi tarihi ve kültürel yerlere ziyarette bulunan kafilemiz, etkinliğimizin ikinci günü Çanakkale'ye hareket etmiştir. 

 

Geceyi Bandırma'da geçiren kafilemiz sabah kahvaltısı sonrasında 15 Temmuz Şehitler köprüsünden geçmiş, feribotla boğaz turu yaparak, Gelibolu yarımadasına ulaşmıştır. Eceabat'ta Kilitbahir Kalesini ziyaret etmiş, daha sonra Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Morto Koyu (Ölüm Koyu), Şahindere Şehitliği, Çanakkale'nin Sembolü olan Şehitler Abidesi'ne ziyarette bulunmuşlardır. 

 

 Kafilemiz, Yarbay Hasan Bey'in Kabri, Seddülbahir'de bulunan Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Tabyası, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Yeni Zelanda Anıtı gibi Kurtuluş Savaşı'nda büyük önemi bulunan diğer tarihi yerleri de gezme fırsatı yakalamıştır. 

 

Gezi boyunca, tüm müze ve tarihi yerlerde öğrencilerimize görevli rehberler eşlik etmiş ve kendilerini bilgilendirmişlerdir. 

 

Geziye katılan tüm öğrencilerimiz bu etkinliğin kendilerine sosyal ve kültürel açıdan çok büyük katkısı olduğunu ve motivasyonlarını artırdığını dile getirmişlerdir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Merkez Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)