Fen Liseleri Iv. Ulusal Öğrenci Kongresinden Gururlandıran Başarı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Fen liseleri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, bilimsel yöntem basamaklarını kullanarak araştırma ve proje faaliyetleri yürütmelerini sağlamak amacıyla fen liseleri arasında  " Söz Gençlerde " temalı "Fen Liseleri IV. Ulusal Öğrenci Kongresi" 14-17 Haziran 2021 tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi  işbirliği ile Ankara ili Çankaya ilçesi Cumhuriyet Fen Lisesi koordinesinde gerçekleştirildi. 

Okulumuz kongreye yapay zeka alanında geliştirdikleri, öğrencilere yetenek alanlarına yönelik doğru kariyer yönlendirmesi yapmayı ve okul rehberlik faaliyetlerine ivme kazandırmayı amaçlayan "Yapay Zeka ile Kariyer Tavsiye Sistemi" isimli proje ile katıldı. Okulumuz 10. Sınıf öğrencisi Özgür YILDIRIM ve 11. Sınıf öğrencisi Zeynep ÖZKOÇ'un bilgisayar öğretmeni Nazmiye ERGİNBAŞ danışmanlığında hazırladıkları proje ilk aşamada tam bildiri olarak sunulacak çalışmalar arasına seçildi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen sunumda proje ODTÜ'lü akademisyenler tarafından doktora düzeyinde bir çalışma olarak değerlendirildi ve büyük beğeni topladı. 

 

Öğrencilerimiz bildiride elde ettikleri başarının haklı gururunu, Okul Müdürü Murat ŞEN'in elinden plaket aldıkları ödül töreni ile yaşadılar.

 

Özverili çalışmaları ile okulumuzun adını en iyi biçimde temsil eden ekibimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz. Çalışma esnasında ekip ile akademik deneyimlerini paylaşan Sayın Ayşegül KAĞNICI'ya, her çalışmada ekipten tam desteğini esirgemeyen Sayın Murat Şen'e teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)