Fikret Ünlü Ybo Farkıyla Çanakkale Destanı

FİKRET ÜNLÜ YBO’DAN ÇANAKKALE DESTANI

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü sebebiyle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı okulumuzda yapılmıştır. Çanakkale Zaferinin adına yakılır bir şekilde hazırlanan program da okul koridorları Çanakkale Savaşı ve cepheleri  müzesine çevrilmiştir. Çanakkale ruhunu öğrencilerimize kazandırmak amacıyla başladığımız bu projede Çanakkale’ye gidemeyen , Çanakkale’yi göremeyen öğrencilerimiz için Çanakkale’yi okulumuza taşımış olduk. Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak fiili olarak görev alarak Çanakkale’yi yaşama fırsatı buldular. Çanakkale Müzemiz; Asker Kayıt Masası, Aşevi, Seddülbahir Cephesi,Asker Anası,Conkbayırı ,Anafartalar Grup Komutanı Kurmay Albay Mustafa Kemal Bölümü ,Anafartalar Cephesi,Türk Kadını Bölümü,Seyit Onbaşı ve Tabyası Bölümü ,Sıhhıye Çadırı ,57. Alay Bölümü ,Muharebe Çadırı ve Çanakkale Şehitler Anıtından oluşmaktadır. Anafartalar’dan Conkbayırı’na ‘Seyit Onbaşı’dan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e kadar Çanakkale’de iz bırakmış cephe ve kahramanları canlandıran öğrencilerimiz o dönemlerde yaşanan  kahramanlık gurur ve hüzün gibi duyguları tadarak Çanakkale Ruhunu anlama fırsatı yakaladılar. 

     Çanakkale Müzesi bölümünden sonra programımız salon gösterileri bölümüyle devam etmiştir. Bu bölümde Çanakkale’ de yaşananları ismi dahi bilinmeyen kahramanları farklı bir bakış açısıyla ortaya koymak için hazırlanan Çanakkale Destanı isimli gölge oyunu izleyicilerden tam not almıştır. Daha sonra  öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Çanakkale Ruhu isimli oratoryo gösterisi salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlanmıştır. Görev alan öğrencilerimiz ve salonda yer alan misafirlerimiz yapılan etkinliklerle Çanakkale ruhunu sonuna kadar hissetmişler Çanakkale’yi anlamak hedefiyle çıktığınız bu yolda nihai sonuca ulaşmışlardır. Programımıza ilçe Kaymakamımız Sayın Fatih ERDOĞAN ve beraberindeki protokol ile çok yoğun bir katılım gerçekleşmiştir. Program sonunda Kaymakamımız öğrencilerimizi tebrik ederek programın çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getirmiştir.

   Çanakkale’ye gidemeyen ama gitmeyi çok isteyen öğrencilerimiz için ortaya çıkan bu fikirle Çanakkale’yi öğrencilerimize getirmenin haklı gururunu yaşmaktayız . Bu program için öğretmenlerimiz ve yaklaşık 60 ‘a yakın öğrencimiz gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmıştır. Aktif olarak görev alan öğrencilerimiz de Çanakkale ruhunu kazanmanın yanında bu etkinliklerin öğrencilerimizin özbenlik gelişimine de büyük katkısı olacağı aşikardır.  Bu vesile ile program da görev alan öğretmen öğrenci ve çalışanlarımızı canı gönülden tebrik eder böyle güzel ve anlamlı bir program hazırladıkları için kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

 Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümü kutlar başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.
     RUHLARI ŞAD OLSUN.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Karaman Ermenek Fikret Ünlü Yatılı Bölge Ortaokulu

Kaynak:https://fikretunluybo.meb.k12.tr/icerikler/fikret-unlu-ybo-farkiyla-canakkale-destani_14970465.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)