Fuat Sezgin İle Bilim Tarihine Yolculuk

FUAT SEZGİN İLE BİLİM TARİHİNE YOLCULUK

 

     İslam kültür ve medeniyeti ile ilgili Prof. Dr. Fuat Sezgin'in yapmış olduğu çalışmaları okulumuzda tanıtmak ve öğrencilerde bu konuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Tuna GÖZÜTOK davet edilerek öğrencilerimize konferans vermiştir. 

     Dr. Tarık Tuna Gözütok konuşmasında Prof. Dr. Fuat SEZGİN'in hayatı ve İslam bilim tarihi konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Prof. Dr. Fuat Sezgin'in bütün hayatını İslam bilim tarihine, Müslüman bilim insanlarının çalışmalarının ortaya çıkarılması ve tanıtılmasına harcadığını belirtti.

 

     Prof. Dr. Fuat Sezgin'in en büyük hayalinin bu konuda bir müze açmak olduğunu ve bu amacını da İstanbul'da kurulan İslam Bilim ve Teknoloji Müzesiyle hayat geçirdiğini ifade etti. Son olarak öğrencilerin sorularını cevaplayan Dr. Tarık Tuna Gözütok öğrencilerden Prof. Dr. Fuat Sezgin'in eserlerini okumalarının kendilerine bu konuda ışık tutacağını ifade etti.

     Ayrıca okulumuz giriş katında Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslüman bilim insanlarının yaptığı çalışmalarla ilgili pano hazırlanmıştır.

    Etkinliğin düzenlenmesinde görev alan Tarih Öğretmeni Hüseyin Ertaş ve Din K. A. B. Ahmet Görmüş konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Tarık Tuna Gözütok'a verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür etmişlerdir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez İrfan Ataseven Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)