Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü Andık

Ebediyete irtihalinin 78. yıl dönümünde Ata´mızı andık.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78.yılında Gümüşhane´de ve okulumuzda düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında ilk programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleşti. Okulumuzdan 10A sınıfı Atatürk Anıtı önünde yapılan törende hazır bulundu. Buradaki törende Valimiz Sayın Okay MEMİŞ ve Belediye Başkanımı Sayın Ercan ÇİMEN tarafından Atatürk Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu.

Çalan siren sesleriyle 2 dakikalığına hayatın durduğu bu anın ardından Valimiz Sayın Okay MEMİŞ’in Anıt Şeref Defterine yazdığı mesaj okundu. Vali MEMİŞ, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Önder, Aziz Atatürk. Ebediyete intikalinin yetmiş sekizinci yıldönümünde seni bir kez daha minnet, şükran, saygı ve rahmetle yâd ediyoruz. Kısacık ömrüne sığdırdığın askeri, idari ve siyasi başarılarla bizlere çok büyük ufuklar açtın. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle, demokrasi ve hukukun üstünlüğü idealiyle yoğrulmuş emanetine sahip çıkıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizlere en büyük emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması için, senin ifadenle, vatanımıza ve aziz milletimize kasteden dahili ve harici bedhahları, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi yarın da hüsrana uğratacağımızı bilmeni isterim. Müsterih ol, bize yurt yaptığın bu vatan, ideallerin, ilkelerin ve hedeflerin doğrultusunda ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun.”

 

        Aynı anlarda Okulumuzda Türk Edebiyatı öğretmeni Akın ÇİÇEK ve öğrenciler tarafından kapsamlı bir anma töreni düzenlendi. Tören okul bahçesinde yapılan Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp; okulumuz konferans salonunda düzenlenen etkinlik ile son buldu. 

    ATAMIZI RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUZ…

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)