Gaziler Günü

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

20 Eylül 2022 Salı günü 15.00-16.00 saatleri arası ilçemizde ikamet eden 1994 yılında Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde görevini yaparken terör örgütü ile girilen çatışmada Gazi olan Jandarma Başçavuş Dursun Büyükodabaşı ve ailesi ziyaret edilerek Gaziler Günü etkinliği tamamlanmıştır. Ziyarete okulumuz Matematik Öğretmeni Esra AZAPAĞASI İLBAĞI, Moda Tasarım Teknolojisi Öğretmeni Zehra YURCİ, Biyoloji Öğretmeni Hacer Hüsna Ünver, Moda Tasarım Teknolojisi 11. Sınıf öğrencilerimizden; Suzan Aleyna ÖNGEL ve Gamze ÇETİN katılmıştır.

Ayrıca okulumuz koridorunda yer alan etkinlik panosunda 19 Eylül Gaziler Günü için bir pano hazırlanmıştır.

19 Eylül GAZİLER Günü

Muharip Gazi, harbe katılıp harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir.
 Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Ürgüp Ürgup Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)