Geçmiş Olsun Türkiyem

Sayın Velilerimiz;

Ülke olarak çok büyük olan bir doğal afet yaşadık. O bölgede yakını ve kaybı olan velilerimize ve hepimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Ülkemizde zor zamanların yaşandığı bu dönemde deprem sonrası çocukların, psikolojik sağlamlığını koruyabilmeleri için kendilerini güvende hissetmeye ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle çocukların; ikincil travmatik durumlara maruz kalmaması oldukça önemli. Biz yetişkinler olarak onların bulunduğu ortamlarda tepkilerimizi kontrol etmeli ve konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz. Çocukları okul ve evlerimizde sürekli deprem haberlerine maruz bırakmamalıyız. Çocuğun yaş ve gelişim dönemine uygun sosyal medya takiplerini kontrol etmeli, güvenli ve doğru bilgi kaynaklarını kullanması konusunda destek olmalıyız. 

Çocukların konu (deprem) hakkında soruları olabilir. Sakince ve çocuğun gelişim dönemine uygun ayrıntıya girmeden özet ve doğru bilgi vermeliyiz. Duruma ilişkin doğru bilgiyi güvendiği doğru kaynaktan alması oldukça önemlidir. 

Bu dönemde biz yetişkinler olarak da fırsat buldukça ve ihtiyacımız olduğunu fark ettiğimizde duygularımızı yakın olduğumuz kişilerle paylaşmalı, çocuklarımıza da bu fırsatı vermeliyiz.  Örneğin; "evet depremden ben de korktum, senin korkunu anlıyorum. Benimle konuşabilirsin. Bulunduğumuz yer güvenli ve beraberiz" mesajlarını verebiliriz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)