Geçmişimizi Okuyoruz

Yıldızeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "OKUMA FAALİYET PLANI" kapsamında okulumuzda Mayıs ayında ilkini düzenlediğimiz ve haftalık olarak devam etmek istediğimiz "Okulumuzun Geçmişini Okuyoruz" sloganıyla yola çıktığımız etkinliğimizin amacı öğrencilerimizin okulumuzun ne denli zengin bir geçmişe sahip olduğunu bilmeleri ve Köy Enstitüsü zamanından kalma kitaplarla iç içe okumalar yaparak tarihi değerlere gereken özenin gösterilmesi  ile ilgili bilinçlenmeleridir.

Okulumuz geçmişte Köy Enstitüsü olarak eğitim öğretime hizmet etmiş daha sonra da bir çok kere değişim göstermiş olsa bile kıymetini gün geçtikçe korumuş hatta arttırmıştır. Çok değerli insanlar okulumuzdan yetişmiş ve ülkemize hizmet etmişlerdir. Hala okulumuz öğrencilerine hizmet etmekte ve her sene Yıldızeli'nde akademik olarak ön sıralara yerleşmektedir. Biz de okulumuzun geçmişten bu yana ne kadar değerli bir kuruluş olduğunu anlatabilmek ve öğrencilerimizde bu bilinci oluşturmak adına kitap okuma faaliyetlerimizi eskiden kalma çok kıymetli eserlerin bulunduğu yaklaşık 3300 kitaplık büyük kütüphanede yapmaya karar verdik. Öğencilerimiz burada belki şu anda basımı olmayan bir çok kitapla haşır neşir olmakta, aynı zamanda güncel kitapların yer aldığı bölümde istedikleri gibi araştırma ve okuma yapabilmektedirler. Öğrencilerimizin daha keyifli vakit geçirebilmeleri için çeşitli oturma alanları ve çalışma masaları ile desteklediğimiz kütüphanemizde öğrencilerimiz geçmişe yolculuk yaparken kendi geleceklerini hazırlamak için adımlar atabilmektedirler. Aynı zamanda artık aylık olarak düzenlediğimiz münazaralarımız da bu tarihi kütüphane dokusunda gerçekleştirilecektir.

Bu etkinliği yaparken amacımız öğrencilerimizin tarihi değerlere karşı bilinçlerini geliştirmek, okulumuzun geçmişini öğretmek ve bu bilinçle ne kadar kıymetli bir kurumda yer aldıklarının farkına varmaları sağlamak ve geçmişte okulumuzdan yetişmiş nice değerli insanların başarılarını örnek almalarını sağlamaktı.  Türkçe öğretmenimiz Rukiye DEMETÇİÇEK ve Müdür Yardımcısı Şeyda ÖZKAN öncülüğünde gerekli düzenlemeler ve planlamalar yapılarak Tarihi Kütüphanemiz güncel eserlerle, oturma ve çalışma alanlarıyla desteklenerek öğrencilerimizin aktif kullanımına tekrar sunulmuştur.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Yıldızeli Pamuk Pınar Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)