''Geleceğe Yolculuk'' Yaptık

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonunun (GÜDEF) hayata geçirdiği 'Geleceğe Yolculuk' projesi kapsamında Gümüşhane'de köy okullarında eğitim gören ve daha önce hiç Gümüşhane dışına çıkmayan okulumuz öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 300 öğrencinin İstanbul gezisi başladı. 24-27 Aralık tarihlerinde planlanan etkinlikte Gümüşhane'de taşıma usulüyle eğitim gören, daha önce Gümüşhane dışına çıkmamış, İstanbul'u, Boğazı ve birçok turistik mekanı filmlerde ve haberlerde gören, 300 ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencisinin katıldığı Geleceğe Yolculuk projesi kapsamında İstanbul'a ulaşan öğrenciler ilk olarak Çamlıca Camii'ni ziyaret etti.

Ardından Aydın Doğan Vakfında öğle yemeğinde Vakıf Başkanı Gümüşhaneli işadamı Aydın Doğan'la buluşan öğrenciler birlikte öğle yemeği yedi. Öğrencileri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek GÜDEF'e projesi için teşekkür eden Doğan, çocuklara çeşitli hediyeler verdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Üsküdar sahilinde gezen öğrenciler, Üsküdar Belediyesine ait Valide Sultan gemisiyle eğlenceli bir boğaz turu gerçekleştirdi. Öğrencilerin İstanbul boğazını gezmekten duyduğu memnuniyet gözlerinden okunurken, boğaz turuna GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, GÜDEF yönetim kurulu üyeleri ve birçok dernek başkanı da öğrencilere eşlik etti.

Boğaz turundan sonra Validebağ Korusunda bulunan Adile Sultan Kasrında filmlerde Özel Çamlıca Lisesi olarak geçen ve Hababam Sınıfının çekildiği film stüdyosu müzesini ziyaret eden öğrenciler, filmlerde gördükleri mekânları ziyaret etme fırsatı buldu. İnek Şaban, Güdük Necmi gibi birçok karakterin fotoğraflarının bulduğu sınıfı gezen öğrenciler Kel Mahmut karakterini canlandıran Münir Özkul'un balmumu heykeliyle fotoğraf çektirme fırsatı yakaladı. Programın akşam bölümünde ise öğrenciler Ümraniye Belediyesi nikah salonunda akşam yemeğine katıldı. 

Öğrencilerin gezi kapsamında bir sonraki durağı  Çanakkale oldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Köse 60. Yıl Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)