Geleceğimizin Işığı Miniklerimiz "Atatürk ve Ben" Projesini Hayata Geçirdi

Dereköy İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Nuray YAŞAR'ın liderliğinde ekim ayında katılım sağlanan "Atatürk ve Ben" eTwinning projesi çalışmalarına anasınıfı öğrencileriyle kasım ayı itibariyle hiç vakit kaybedilmeden hemen başlandı.

Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nuray YAŞAR rehberliğinde Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk'ü daha iyi tanımaya başladılar. Öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin birlikte hazırladıkları pano, ilgi ve dikkat çekmenin yanında merak da uyandırdı. Bunun yanında kendilerini ve Atatürk'ü farklı teknikler kullanarak boş sayfalara aktarıp süslemeye, resmetmeye başladılar. Atatürk'e olan sevgilerini çocuklar; rengarenk dünyalarıyla birleştirip, ortaya çok güzel eserler çıkardılar. Proje sonuna kadar ortaya çıkan tüm ürünler bir sergi ile beğenilere sunulacak. Çocuklardaki sergi heyecanı şimdiden gözlerinden okunuyor.

Okul Anasınıfı Öğretmeni Nuray YAŞAR, " Atatürk ve Ben  eTwinning çalışmalarımıza kasım itibariyle hemen başladık. Çocuklar farklı tekniklerle resim yaparlarken çok eğleniyorlar, küçük motor becerilerini harekete geçirmiş oluyoruz, artık materyallerle eşleştirme, gruplama çalışmaları yapıyoruz. Bunları yaparken Atatürk hakkında sohbet ediyoruz, hayatını, anılarını, kişisel özelliklerini konuşuyoruz. Hep birlikte videolar izliyor, şarkılar söylüyoruz. Çocukların duygu ve düşüncelerini resimlerine aktarmalarına fırsat tanımış oluyoruz. Ortaya mükemmel resimler çıkıyor. Yapacağımız sergi için çok heyecanlıyız. Çocuklar da başka şehir ve okullardaki arkadaşlarının yapacakları resimleri merakla bekliyorlar." dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)