Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimiz

Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu olarak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı canlı tutmak için ve öğrencilerimizin gelişimlerine sağlayacağı katkıyı önemseyerek bu güzel oyunları Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimizde hep birlikte oynuyoruz.

Oyun, çocukların duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri, hayal dünyalarını genişlettikleri ve sosyal beceriler geliştirdikleri bir etkinliktir. Duygu, düşünce ve isteklerini ifade edebilme ve keşfedebilme, yaşadıklarını aktarabilme ve doyum sağlama çocuk için oyun ile sağlanır.

Oyun oynarken düşünürler, hissederler, öğrenirler, eğlenirler. Duygularını, düşüncelerini oyuna yansıtırlar. Hayallerini oyunlarda gerçekleştirirler. Günümüzde oynanan oyunların içeriği, mesajı ve katkısı her ne kadar değişime uğramış olsa da, eskiden bahçelerde, arka sokaklarda, kapı önlerinde oynanan geleneksel oyunların değeri hiç değişmedi. Çocuklarımıza psikomotor, sosyal-duygusal ve bilişsel gelişim alanlarında kattığı kazanç aslında günümüzde çok daha değerli hale geldi.

Bu nedenle Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu olarak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı canlı tutmak için ve öğrencilerimizin gelişimlerine sağlayacağı katkıyı önemseyerek bu güzel oyunları Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimizde hep birlikte oynuyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)