Geleneksel Nevruz Şölenimiz

Türk´ün bayramı Nevruz´u kutladık. Emeği geçenler sağ olsun. Programımıza katılan başta İlçe Milli Eğitim müdürümüz Ertan USTA olmak üzere şube müdürlerimize, kurum amirlerimize ve diğer misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. 

 Okulumuzda, 21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kapsamında Nevruz Şöleni düzenlendi... 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İsmail YİĞİT:

"Toplumların birlik ve beraberliklerini korudukları sürece yaşama hakkına sahip olduklarını, birlik ve beraberliklerin korunmasının ise milletleri meydana getiren kültürel değerlere bağlılıkla ve onları yaşatmakla mümkün olduğunu" ifade etti. Okul müdürü Yiğit, konuşmasında; Nevruz'un Türk milletinin milli birlik ve beraberlik sembolü olduğunu ifade ederek: "Düşmanların büyük Türk milletini yok ettiklerini düşündükleri bir sırada, Türkler Ergenekon'da çoğalmış, güçlenmiş ve Nevruz günü Ergenekon'dan çıkarak tarih sahnesindeki şanlı yerini tekrar alarak yeniden doğmuştur. Nevruz, yeniden doğuşun, sevincin, baharın adıdır. Tarihten, atalarımızdan gelen bu güzel geleneği, bu ortak kültür değerimizi sonsuza dek yaşatma ve bu cennet vatanda sonsuza dek kardeşçe yaşama arzusuyla Nevruz´unuzu kutluyorum. Bu güzel programın hazırlanmasında emek harcayan başta Sağlık/Spor Kulübü ve öğretmenlerimiz Başak Sezen, Nagihan Gözen, B. D. İlyaz ve Gökhan Durmuş olmak üzere tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Öğrenciler tarafından "Nevruz" konulu şiirlerin okunduğu ve konuşmaların yapıldığı program ilgiyle izlendi.
Yumurta kırma, kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme, elma yeme, slalom, balon patlatma ve çuval yarışmalarının ardından örste demir dövme geleneği gerçekleştirildi. 
Daha sonra Nevruz Ateşi yakıldı ve başta davetliler olmak üzere öğretmen ve öğrenciler ateş üzerinden atladılar. Akabinde çeşitli müzikler ve kemençe eşliğinde horon eğlencesiyle program devam etti. 
Nevruz Şöleni programı davetlilerin ve öğrencilerin sacda gözleme pişirme ve yeme etkinliğiyle son buldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Çarşıbaşı Çarşıbaşı Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://karadenizmtal61.meb.k12.tr/icerikler/geleneksel-nevruz-solenimiz_6969783.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)