Genç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2017 - 2018 Eğitim - Öğretim Yılı Ücretli Öğretmen, Uzman ve Usta Öğretici Alım Başvuruları

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN, UZMAN VE USTA ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRMELERİ:

  Halk Eğitimi Faaliyetlerinin Uygulanmasına Dair Yönergenin 9. Maddesi: (1) Merkezlerde yeterli sayıda öğretmen veya kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyaç, ek ders ücreti karşılığında görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerden karşılanır. Ek ders ücreti karşılığında uzman ve usta öğretici görevlendirilmesinde; öncelikle çevredeki yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri, alan uzmanları, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ve diğer resmî ve özel kurum ve kuruluşlarda çalışan uzman kişiler, emekli; öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, alan uzmanları, öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler ile Bakanlığa bağlı yaygın eğitim kurumlarında en az iki kurs dönemi başarılı şekilde uzman ve usta öğreticilik yapmış olanlar, öğreticilik yapabilme yeterliliğine sahip olup herhangi bir kurum ve kuruluşta veya kendi adına sigortalı çalışanlardan karşılanır.

  (4) ÜCRETLİ UZMAN VE USTA ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNDE ARANILAN ŞARTLAR:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Yabancı uyrukluların görevlendirilmesinde Türkiye’de görev yapacak yabancı uyruklu öğretmenlerle ilgili şartlar aranır,

b) 18 yaşından küçük olmamak,

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

ç) Taksirli veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kışkırtıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

d) Görevli olacağı kurs süresince askerlik ile ilişkisi bulunmamak.(Erkekler)

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak. Engelli kişilere yönelik düzenlenecek kurslarda engel grupları dikkate alınarak engelli uzman ve usta öğretici görev yapabilir.

(5) Merkezlerde görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin branş/alan yeterliliklerinde öncelik

Sırasına göre;
a) Alanında eğitim fakültesimezunu olmak.

b) Yurt içindeki yükseköğretim kurumlarından veya Yüksek Öğretim Kurulunca denkliği kabul edilmek kaydıyla yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili alanlarından sırasıyla yüksek lisans, lisans ve ön lisansmezunu olmak,

c) Alanında en az meslek lisesimezunu olmak,                           

ç) Ortaöğretim Kurumu mezunu olup alanında ustalık belgesisahibi olmak,

d) En az ilkokul, ortaokul veya ilköğretim okulu mezunu olup alanında ustalık belgesisahibi olmak,

 NOT: Yukarıda yer alan şartlara göre görev almak isteyen ücretli öğretmen/usta öğreticilerin 5–15 Eylül 2017 tarihleri arasında aşağıda istenen belgelerle şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Yeni alım yapılması durumunda 5. Maddenin bentleri esas alınarak görevlendirme yapılacaktır.

 

  

ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ OLARAK GÖREVLENDİRİLECEKLERDEN İSTENECEK BELGELER

 

·         Usta Öğretici Başvuru Formu (Müdürlüğümüzden alınacak)

·         T.C. Nüfus Cüzdanı (Kimlik) Fotokopisi

·         Öğrenim Durum Belgesi aslı ve fotokopisi (aslı görüldükten sonra iade edilecektir.)

·         Askerlik Durumunu Gösterir Belge, (Erkekler)

·         Son Altı Ay İçinde Alınmış Sabıka Sorgulama Belgesi,

·         Sağlık Ocaklarından Alınacak Sağlık Raporu,

·         İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi

·         Branşı İle İlgili Belge Fotokopisi (Ustalık Belgesi, Usta öğreticilik Belgesi, Kalfalık Belgesi ve Federasyon Belgeleri vb.)

·         İkametgâh Belgesi

·         Varsa Ek Branşı İle İlgili Belge Fotokopisi

Başvuru formuna eklenmek şartıyla şahsen başvuruda bulunulacaktır.

  

                                         GENEL AÇIKLAMALAR

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bingöl Genç Genç Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)