Genç Kaşifler İle Karaman Tarihinde Yolculuk

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün “Genç Kâşifler” Müze İle Yerinde Eğitim Projesi Kapsamında 24/05/2017 tarihinde okulumuz Tarih öğretmeni Mehmet Baylav, Coğrafya Öğretmeni Yunus Karabulut, İngilizce Öğretmeni Yeliz Karakaya bir grup öğrenciyle ilimizde bulunan tarihi, kültürel ve turistik mekanlarına gezi düzenlenmiştir. Gezi de sırasıyla Yunus Emre Camii ve Türbesi,Hatuniye Medresesi,Karaman Müzesi,Dikbasan Cami,Tartan Evi,Çeşmeli Kilise,Arapoğlu Camii,Siyahser Cami(Karabaş Veli Külliyesi),Nuhpaşa Camii,Hürrem Dayı Evi ve Karaman Eski Taş Binada bulunan Karaman Tanıtım Evi dolaşılmıştır.

Geziye katılan öğrenciler bu gezinin kendileri için çok faydalı, Karaman’ın tarihi eserler yönünden bu kadar zengin bir yer olduğunu, bilinen birçok tarihi mekânın bilinmeyen yönlerinin öğrendiklerini belirttiler.

Öğrencilerden Tuğba Can ‘’Özellikle Yunus Emre Camii’ni gezerken hoşgörünün simgesi olan Yunus Emre’nin mistik havasından etkilendiklerini, Hatuniye Medresesi’nin giriş kapısındaki motiflerinin güzelliğinin farkına varıldığını ‘’ifade etmiştir. Havva Nur Kızıltaş  ‘’İlkokuldan beri gitmediği Karaman Müzesi’ni daha bilinçli bir şekilde inceleme fırsatını yakaladığını, Karaman ‘daki tarihsel zenginliğin görülmesi açısından faydalı olduğunu’’ belirtmiştir. Saadet Aksoy  ‘’Sürekli önünden geçtiği fakat hiç dikkatini çekmediği Arapoğlu Camii’nin oluk başlarının ejderha başı şeklinde olmasını çok ilginç bulduğunu’’ söylemiştir. Ayşenur Akbulut ise’’Siyahser camii’ de II. Abdülhamit’e ait tuğranın bulunduğunu yeni öğrendiğini, Nuh Paşa Camii’nin giriş kısmında bulunan Arapça ’’vav’’ harflerinin bulunmasının dikkat çekici olduğunu ’’ifade etmiştir. Hacer Özbay, Tartan Evi ve Hürrem Dayı Evlerinin bilinmeyen yönlerini ve tarihsel güzelliklerini bu gezi esnasında öğrendiğini belirtmiştir. Geziye katılan öğrencilerin bu gezi ile birlikte Karaman’ın tarihi ve kültürel zenginliğinin farkındalığına varılmasını sağladığı için çok verimli bir gezi olduğunu belirtmişlerdir.

 Öğrenciler bu gezinin düzenlenmesinde özellikle okul idaresine, öğretmenlere, kendilerini servisle ulaşımı sağlayan Mustafa Bey’e, Arapoğlu Camii imamı İskender Kayhan Hocamıza vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ettiklerini belirttiler.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)