Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışmasınında İl İkinciliği ve Üçüncülüğü

Kültürümüzün önemli bir parçasını teşkil eden tiyatronun alt dalı skeç sanatının gençlerimiz arasında yaygınlaşması, benimsenmesi ve gençlerimizin sanata sahip çıkan, kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenen yarışma 13 Şubat Cumartesi günü 6 grubun katılımıyla yapılmıştır. Bir grup talimat gereği olması gereken belge eksikliğinden elenmiş ve 5 grup olarak il birinciliği yarışması gerçekleştirilmiştir. 

Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Talat ÜLKER, Sosyal Bilimleri Lisesi Edebiyat Öğretmeni Alim GÖREN ve Tiyatro Eğitmeni Mesut BUDAK gibi çok değerli ve tecrübeli Seçici Kurul Üyelerinin bulunduğu yarışmada, Tiyatro Yankı Grubu “Marş Basmıyor” isimli oyunuyla birinci olmuştur. Asımın Nesli Grubu “Ateşten Ocak” isimli oyunuyla ikinci, Vatan Grubu “”Vatan Uğruna” adlı oyunuyla üçüncü olmuştur.
Birinci olan Tiyatro Yankı Grubu “Marş Basmıyor” adlı oyunuyla, tarihi ve yeri daha sonra belli olacak olan grup müsabakalarında sahne alacak ve burada da derece elde etmesi halinde Gençlik Merkezimizi ve ilimizi Türkiye Finalinde temsil edecektir.

Yarışma sonunda dereceye giren ilk üç gruba ve seçici kurul üyelerine plaket ve tüm katılımcı gruplara katılım belgesi verilmiştir.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil ASLAN ile Gençlik Merkezi Müdürü Selman EROĞLU ve çok sayıda izleyicinin de bulunduğu yarışmada dereceye giren grupları ve tüm katılımcıları tek tek kutlayan İl Müdürü Aslan; kendilerinin yazdıkları ve yönettikleri bu özgün oyunları yürekleriyle oynadıkları ve bizleri kimi zaman duygulandırıp kimi zaman da güldüren ekiplerimizi cani gönülden kutluyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diyerek düşüncelerini dile getirdi.

İki grupla yarışmaya katılan okulumuz öğrencileri, ikincilik ve üçüncülük derecelerini elde etmeyi başardılar. Öğrencilerimizi ve onalara rehberlik eden Türk Edebiyatı Öğretmenimiz Mustafa YAVUZ´u tebrik ediyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)